Over het paksoistamppot recept
Deze paksoistamppot is een combinatie van Thaise en Nederlandse invloeden. Deze paksoistamppot is echt supersimpel te bereiden (binnen 15) en vet lekker! Natuurlijk ook weer supergezond. Wat wil je nog meer?
Ik kies expres de CêlaVita kruimige aardappelen. Die zijn namelijk al voorgekookt, waardoor het ineens mogelijk wordt om een stamppot net binnen de 15 minuten te bereiden. Je kunt natuurlijk ook andere aardappelen kopen. Ongekookte aardappelen moet je alleen iets langer laten koken, in totaal zo’n 20 minuten. Kies altijd wel een kruimige aardappel. Die zijn het lekkerste om een stamppot mee te maken.
Verder gebruik ik de green curry paste van Koh Thai. Dat is een hele fijne paste om Thaise maaltijden mee te koken. Ik gebruik hem best wel vaak om even snel een gerecht goed op smaak te krijgen. Er zit wel een beetje suiker in, maar dat is helemaal prima.
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Suiker zelf is niet zo zeer het probleem. Het probleem zit hem in de producten waar mensen te veel van eten én drinken die vol zitten met toegevoegde suiker. Dat zijn van die producten die zonder suiker nog steeds geen toegevoegde waarde hebben. Vulmiddelen in plaats van voeding.
In Nederland eet een man gemiddeld in totaal 74 gram toegevoegde suiker per dag en een vrouw 57 gram! 😳 Terwijl de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie is om het onder de 50 gram te houden en bij voorkeur zelfs onder de 25 gram. Over dat soort hoeveelheden gaat het. Getallen die je nooit zult halen door een mooie gezonde maaltijd te koken met een product waar een klein beetje suiker in zit waar je niet eens veel van gebruikt.
Dus je hoeft echt niet bang te zijn voor een potje waar een klein beetje suiker in zit. Ik noem ophef over zo’n klein beetje suiker “geneuzel in de marge”. Die suiker zit er in ten behoeve van de smaakbalans en helpt in dit geval om 2 ons groente per persoon superlekker te maken.
En voldoende groenten eten, dat is juist zo belangrijk! Helemaal in een tijd waar bijna heel Nederland de ondergrens van 250 gram groenten niet haalt.
Dus je kunt onbezorgd genieten van deze overheerlijk paksoistamppot.
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het paksoistamppot recept
- 500 gram voorgeschilde aardappelen
- 60 gram cashewnoten
- 1 eetlepel green curry paste Koh Thai
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 struik paksoi
- 1 beetje peper
- Doe een laagje water in een grote pan en zet deze op het vuur.
- Voeg de aardappelen toe zodra het water kookt. Doe een deksel op de pan en zet een timer op 11 minuten.
- Snijd ondertussen de paksoi in reepjes.
- Voeg de paksoi na 11 minuten toe aan de aardappelen en doe de deksel weer op de pan.
- Kook het geheel nog 1 minuut.
- Giet het water af en voeg de curry paste, de olijfolie en een beetje peper toe.
- Stamp het geheel tot een paksoistamppot.
- Voeg vervolgens de cashewnoten toe en roer deze door de paksoistamppot heen.
- Klaar is de paksoistamppot, eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Heerlijke maaltijd, maar ik doe volgende keer twee struiken paksoi..nu wel veel aardappelen als je het niet gewend bent.
Goed te horen en meer groente is natuurlijk altijd goed 😉💪👍
Er zit wel heel veel zout in die curry volgens mij. Dus toch niet zo gezond.
Zout is niet ongezond, je hebt zout ook nodig. Te veel zout is inderdaad wel gezond. Je gebruikt echter slechts 1 eetlepel van de curry voor 2 personen en verder geen zout. Dat valt dus reuze mee.
We krijgen in Nederland vooral onopgemerkt veel zout binnen door brood, kaas, vleeswaren, etc. Eet je volgens Supersnel Gezond dan krijg je veel minder zout binnen dan de gemiddelde Nederlander en kun je dus best wat zout gebruiken bij de bereiding van de gerechten of indirect via een curry zoals deze.
Heerlijke stamppot!
Ben zelf allergisch voor alle soorten noten, dus ik heb dit vervangen door rozijnen en paprika.
Fijn te horen dat je het heerlijk vond en dankjewel voor het delen van je tip. Klinkt ook erg lekker!
Ook al zo heerlijk! Qua kruiden heb ik de green curry van Jonnie Boer gebruikt, aangezien ik die al had liggen voor een van je andere gerechten. Geen idee of het dan heel anders smaakt dan het originele recept, maar alsnog heerlijk!
Het zal wel iets verschillen qua smaak, maar die kruiden van Jonnie Boer zijn ook superlekker. Dankjewel voor je leuke berichtje! 👍
Hoi Carlo,
Dankjewel voor de nieuwe recepten. Ik ga ze zeker uitproberen!
Bij de paksoistampot staat: ik gebruik GEEN curry pasta van Koh Tai.
Ik weet dat het EEN moet zijn maar even voor de goede orde 😊
Dankjewel voor de mail en tot de volgende keer,
Groetjes,
Atty
Hoi Atty,
Heel graag gedaan! Ik heb het gelijk even nagekeken (taalfouten zijn mij helaas niet vreemd 🙈). Er staat “green curry”, gezien er ook een red en yellow versie is 😉. Maar wel dankjewel voor het meedenken! 👍 groetjes, Carlo