Protein fluff? Zo maak je het!
Spread the love!

Over het protein fluff recept

Protein fluff? Zo maak je het! Het ideale volumevoedsel uit de fitnesswereld. Het is eiwitrijk en vult enorm en bevat slechts 140 kcal voor de hele bak. Maak je hem met aardbeien, dan is het slechts 105 kcal voor een hele bak 😁.

Het is eigenlijk gewoon een slanke versie van Haagse bluf. Haagse bluf bestaat uit stijf opgeklopt eiwit met bessensap en veel suiker dat als nagerecht wordt gegeten. Het eiwit komt in dit geval uit de caseïne, het bessensap is vervangen door fruit (inclusief de vezels) en de zoete smaak komt uit de zoetstoffen die in de Micellar Casein Perfection zitten. Zo bevat de protein fluff ook eiwit, maar meer vezels en geen toegevoegde/geraffineerde suiker. Er zit natuurlijk wel suiker in fruit, maar er is natuurlijk niets mis met een portie fruit.

De inspiratie voor dit basisrecept heb ik van Freud and Fries. Ik las zelfs ergens dat zij de Queen of Fluff wordt genoemd. Zoek je wat extra fluffspiration? Dat kan ik je zeker adviseren om daar een kijkje te nemen.

Je kunt het natuurlijk met allerlei soorten fruit maken. Je kunt ook vanalles toevoegen, zoals extra fruit in stukjes of fijngehakte chocolade en noten. Je kunt helemaal losgaan zodra je een beetje bedreven bent geraakt in de basis.

Ikzelf gebruik een blender met als hulpstuk de beker met een s-mesje. Ik kies voor het gekartelde hakmes. Dat werkt prima en ik bewaar mijn scherpe s-mesje liever voor andere ingrediënten.

Protein fluff bereiden stap 1

Zet de beker op de weegschaal en klik op “TAR”. Door het inschakelen van de Tarra-functie zet je de weegschaal nu weer op 0 en kun je gemakkelijk de ingrediënten afwegen.

Zo maak je protein fluff stap 1

 

Protein fluff bereiden stap 2

Voeg de ijsklontjes toe. Het luistert niet heel erg nauw, een gram meer of minder maakt niet uit.

Zo maak je protein fluff stap 2

Protein fluff bereiden stap 3

Voeg de kersen toe.

Zo maak je protein fluff stap 3

Protein fluff bereiden stap 4

Nu wordt het “ingewikkelder”. Ik zorg ervoor dat ik de ijsklontjes en de kersen fijnhak door de blender steeds heel kort even aan en uit te zetten. Dit vind ik het makkelijkste werken.

Zo maak je protein fluff stap 4

Protein fluff bereiden stap 5

Voeg de caseïne toe. Let op! Het werkt niet of niet hetzelfde als je gaat voor whey en zeker niet met creatine. Zorg dus dat je het juiste spul in huis hebt. Ik kon het bij mij in de buurt nergens vinden en heb het uiteindelijk online besteld. Ik heb voor de vanillesmaak gekozen, omdat je vanille goed met allerlei soorten fruit kunt combineren.

Zo maak je protein fluff stap 5

Protein fluff bereiden stap 6

Weeg de juiste hoeveelheid caseïne af.

Zo maak je protein fluff stap 6

Protein fluff bereiden stap 7

Voeg het water toe. Hier kies ik voor water, maar je kunt ook kiezen voor (plantaardige) melk. Wat je wilt. Met water krijg je natuurlijk wel de versie met de minste calorieën en ik vind het met water ook al superlekker!

Zo maak je protein fluff stap 7

Protein fluff bereiden stap 8

Mix het geheel nog even zo’n 30 seconden tot een minuut.

Zo maak je protein fluff stap 8

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Protein fluff bereiden stap 9

Schenk de protein fluff over in een grote kom. Het gaat flink toenemen qua volume, vandaar dat ik een grote kom kies.

Zo maak je protein fluff stap 9

Protein fluff bereiden stap 10

Klopt de protein fluff tot een romige massa met de garde.

Zo maak je protein fluff stap 10

Protein fluff bereiden stap 11

Klop het geheel zo’n 3-4 minuten totdat er echt een mooie stevige protein fluff ontstaat.

Zo maak je protein fluff stap 11

Is protein fluff ook geschikt voor na een goede work-out?

Mwoa, niet echt.

Caseïne- en soja-eiwit worden langzaam door het lichaam opgenomen en bevatten een relatief laag gehalte aan leucine (een essentieel aminozuur dat betrokken is bij de opbouw van spiereiwitten). Dit laatste geldt ook voor hennep-eiwit.

Wei-eiwit wordt daarentegen snel opgenomen door het lichaam en heeft een relatief hoog gehalte aan leucine. Uitermate geschikt voor dat herstel in de spieren. Vandaar dat je voortdurend collega-sporters treft met fancy eiwitshakes. Dit snelle herstel heeft overigens uitsluitend zin als je trainingen elkaar snel opvolgen. Lees: als je dagelijks of meerdere malen per dag traint.

Na een goede work-out kun je het beste gewoon een maaltijd of snack met 20-25 gram eiwitten eten. Een voedzame, effectieve en heerlijke post-workout snack is een bak kwark met vers fruit bijvoorbeeld.

Wat doet caseïne dan wel?

Dr. Tim Snijders, universitair docent Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht, stelt dat verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat eiwitinname tijdens de slaap de spiereiwitsynthese tijdens de nachtrust bij jongvolwassenen verhoogt.

Dit kan betekenen dat een protein fluff, met caseïne, voor het slapengaan de kracht en spiermassa kan vergroten bij het regelmatig uitvoeren van krachttraining.

In 2015 voerde Snijders een onderzoek uit met 44 gezonde jonge mannen in een 12-weeks trainingsprogramma. De helft van de groep kreeg voor het slapengaan een eiwitshake met ongeveer 30 gram caseïne en 15 gram koolhydraten, terwijl de andere helft een energievrije drank voorgeschoteld kreeg.

Beide groepen konden aan het eind van het onderzoek eenmalig meer gewicht tillen. Maar de mensen die een shake voor het slapengaan dronken kregen significant meer spierkracht en -massa.

Kortom, de fluff is meer een toetje voor na het avondeten / voor het slapengaan en helpt je mogelijk de spiereiwitsynthese tijdens de nachtrust verhogen.

Maar goed, gezond eten en goed trainen blijft natuurlijk de basis. Die spieren groeien niet van alleen maar eten 🤪🙈. Deze protein fluff zie ik vooral als een leuke truc om de trek te stillen zonder dat het veel calorieën bevat. Ideaal als je wat wilt afvallen of in algemeenheid op je calorie-inname let.

Het protein fluff recept

Protein fluff? Zo maak je het!
Protein fluff? Zo maak je het!
Stemmen: 13
Score: 4.15
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Protein fluff? Zo maak je het! Het ideale volumevoedsel uit de fitnesswereld. Het is eiwitrijk en vult enorm en slechts 140 kcal voor de hele bak.
Porties
2 porties
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 porties
Kook Tijd
15 minuten
Protein fluff? Zo maak je het!
Protein fluff? Zo maak je het!
Stemmen: 13
Score: 4.15
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Protein fluff? Zo maak je het! Het ideale volumevoedsel uit de fitnesswereld. Het is eiwitrijk en vult enorm en slechts 140 kcal voor de hele bak.
Porties
2 porties
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 porties
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Instructies
  1. Dit is het basisrecept voor protein fluff. Je kunt het nog opleuken met allerlei toppings, zoals wat fijngehakte noten en wat pure chocolade bijvoorbeeld.
  2. Doe de ijsblokjes en de kersen in een keukenmachine.
  3. Hak het tot gruis.
  4. Voeg de Micellar Casein Perfection vanilla milkshake toe, samen met het water.
  5. Meng het geheel goed in de keukenmachine.
  6. Schenk de protein fluff over in een grote kom. Let op, het neemt flink in volume toe.
  7. Klopt de protein fluff minimaal 3 minuten tot er een stevige protein fluff ontstaat.
  8. Klaar is de protein fluff. Enjoy!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *