Over de Romaine sla komkommer kiwi smoothie
De Romaine sla komkommer kiwi smoothie is ook echt qua kleur een groene smoothie. Alle ingrediënten zijn groen en daardoor wordt het een mooie fel gekleurd geheel.
De kiwi is heel voedzaam. Hij bevat meer vitamine C (1 kiwi = 166% van de dagelijkse behoefte) dan veel andere fruitsoorten en is een goede kaliumbron.
De kiwi is voor de handel een makkelijk product. Hij kan maandenlang gekoeld bewaard worden zonder verlies van smaak en vitamines. Hoe rijper de kiwi, hoe gemakkelijker hij te eten is. Ze worden vaak onrijp aangeboden, maar dan is de smaak zurig en de nasmaak onprettig. Ook kunnen de pitjes een ‘ijzersmaak’ op de tanden achterlaten. Een kiwi kan men thuis verder laten rijpen op kamertemperatuur, niet in direct zonlicht en niet te dicht in de buurt van ander fruit. Een rijpe kiwi is licht indrukbaar. De kiwi kan worden geschild of worden gehalveerd en uitgelepeld voor consumptie.
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
De kiwi kan niet met melkproducten gegeten worden, omdat het enzym actinidine de eiwitten afbreekt en het geheel een bittere smaak geeft. Ditzelfde enzym breekt ook gelatine af, waardoor men van kiwi’s geen mousse kan maken.
Het romaine sla komkommer kiwi smoothie recept
- 1 eetlepel agavesiroop
- 2 stuks kiwi's
- 1 stuk komkommer
- 1/2 krop Romaine sla
- 330 ml water
- Haal de blaadjes los van de Romaine sla zodat je de bladeren kunt wassen. Het gaat niet alleen om het zand wat er mogelijk is zou kunnen zitten, maar ook vanwege de chemische bestrijdingsmiddelen. Er kunnen nog resten aanwezig zijn op de bladeren.
- Doe de bladeren in de blender.
- Snijd de komkommer in grote plakken en doe deze bij de Romaine sla in de blender.
- Snijd de kiwi’s door midden en lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe dit ook in de blender.
- Met alleen deze ingrediënten kan de groene smoothie wat scherp smaken, vaak als . Twee eetlepels agave siroop maakt hem wat zoeter en zachter. Voeg die dus ook toe.
- Voeg een glas water toe en blend het geheel tot een gladde Romaine sla komkommer kiwi smoothie.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Lekker. ik heb al veel smoothies gemaakt van de site en er zijn er maar een paar [tot nu toe] die ik niet lekker vind maar als ik ze als ontbijt neem [en dan voor 2 pers] heb ik na 1 uur weer trek. Ik drink ze in de ochtend als tussendoortje.
Ikzelf neem echt voor 1 persoon en red het met gemak tot aan de lunch. Dit recept bevat ongeveer 600 gram groenten en fruit. Door eten te blenden met water zorgt het wetenschappelijk bewezen ook voor een langer vol gevoel. Ik zit ook niet vol van 1 glas, maar heb wel de energie tot aan de lunch. Ik drink ze wel heel rustig, misschien helpt dat?
Ik drink ze ook rustig op. Heb het wel van meerdere personen gehoord dat ze snel trek krijgen als ze het als een maaltijd nemen. Als tussendoortje vind ik het prima, anders nam ik brood mee naar het werk en nu drink ik de smoothie, in ieder geval veel gezonder.
ik doe de kiwi met schil en al dan heb je echt alle-
vitamienes binnen.
en ook lekker,
groetjes ineke
De schil bevat inderdaad relatief gezien meer antioxidanten dan het pulp. De schil van de kiwi is 1 van de weinig schillen die ikzelf weg gooi :-). Er ontstaat bij mij een error in mijn hoofd bij het idee :-D.
In het kader van “de schil”, nog een leuke tip; de schil van een citroen kun je met een dunschiller schillen en dan in dunne reepjes snijden. Leg die een paar uur in het sap van de citroen. Dan “gaart” de schil en kun je hem door salades en gerechten heen doen. Errug lekker! Wel eerst de schil goed schoonmaken.