Bonenschotel met gefrituurde salie

Bonenschotel met gefrituurde salie

Deze bonenschotel met gefrituurde salie was een beetje een “lucky shot”. Bonen met tomaten doen het altijd wel goed, maar door de extra’s wordt het een perfect recept! Doordat je de cannellinibonen langzaam opwarmt, zorgen ze voor een romig effect aan het gerecht. Dat, in combinatie met de cherrytomaten, de courgette, de gefrituurde salie en de…

Pastasalade

Pastasalade

Een pastasalade is altijd lekker. Je kunt hem als lunchgerecht serveren, maar ook prima als avondmaaltijd. Met dit pastasalade recept scoor je altijd! Gebruik voor deze pastasalade wel echt mooie en goede ingrediënten. Dit recept bevat relatief weinig kruiden en daarom zijn bijvoorbeeld de olijven en olijfolie zeer bepalend voor de smaak van dit pastasalade…

Zuurkool salade

Zuurkool salade

Zuurkool salade is een verrassend lekker recept. Vroeger vond ik zuurkool niet lekker, maar deze salade ga ik toch echt vaker maken. Zuurkool is gesneden witte kool, die door de inwerking van diverse melkzuurbacteriën is geconserveerd. Zuurkool smaakt hierdoor zuur. Er zijn heel wat geruchten te vinden over de heilzame werking van zuurkool (bijvoorbeeld in…

Guacamole

Guacamole

Guacamole is een heerlijke gezonde dip. Heerlijk om plakjes komkommer of stukjes paprika in te dippen. Zo maak je met guacamole een super gezonde snack. Je spreekt guacamole uit als “gwa-kamole”. Guacamole is afkomstig uit het zuiden van Mexico. De ingrediënten zijn naast avocado vaak ook tomaat, ui en/of knoflook, sap van een limoen of…

Urap recept

Urap

Urap (soms gespeld als urab of in de meervoudsvorm urap-urap) is een saladeschotel van gestoomde groenten vermengd met gekruide geraspte kokos als dressing. Het wordt vaak gemaakt in de Indonesische keuken. Urap wordt vaak als een vegetarische maaltijdsalade gegeten of als bijgerecht. Urap krijg je ook vaak als bijgerecht geserveerd bij Javaanse Tumpeng. Dat is…

Rauwe bloemkoolsalade

Rauwe bloemkoolsalade

Deze rauwe bloemkoolsalade is op basis van de bloemkooltabouleh van Janneke Vreugdenhil. Ik heb hem iets aangepast om er een volledige salade van te maken. Het is een lekker simpel en kcal arm recept. Bloemkool is de basis van het recept. Om er een volwaardige maaltijd van te maken, gebruik ik een hele bloemkool. Schoongemaakt…

Venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven

Venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven

De venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven is een traditioneel en klassiek recept uit Sicilië. Een lekkere snelle salade met zuivere smaken en mooie ingrediënten. De bitterzoete smaak van sinaasappel combineert perfect met de frisheid van venkel. De zwarte olijven maken dit gerecht nog lekkerder. De Italianen weten écht wel wat lekker eten is! En ze bieden…

Groene salade met avocado en quinoa

Groene salade met avocado en quinoa

Deze groene salade met quinoa is een supersnelle en gezonde salade. Ideaal als gezonde lunch, maar ook zeker zeer geschikt als gezonde avondmaaltijd. Dit recept is in principe binnen 15 minuten te bereiden. Echter is er ook quinoa die iets langer moet koken dan 12 minuten. Heb je die quinoa gekocht, dan is het niet…

Boerenkool wortel salade met avocadodressing

Boerenkool wortel salade met avocadodressing

Deze boerenkool wortel salade met avocadodressing is echt een super gezond recept! Je kunt dit best een superfood salade noemen door alle rijke ingrediënten. Vooral door de rauwe boerenkool. Zou je boerenkool koken, dan verlies je 60% calcium, 76% ijzer, 50% jodium, 60% vitamine C, etc. Er gaat nogal wat verloren. Maar er is zelfs…