Komkommersoep met garnalen

Komkommersoep met garnalen

Deze komkommersoep met garnalen lijkt misschien niet zo te vullen, vanwege het ingrediënt komkommer. Toch vult het enorm en het is nog lekker en gezond ook! Ik zal even iets toelichten over de ingrediënten die ik heb gekozen. Allereerst wil ik je iets vertellen over de Alpro Soya cuisine original. Ik heb deze gekozen om te zorgen…

Schelvis met een salade van tomaat en venkel

Schelvis met een salade van tomaat en venkel

Deze schelvis met een salade van tomaat en venkel is zó simpel, dat je bijna niet kunt geloven dat het zó lekker is. Een heerlijke lichte, zomerse maaltijd. Het geheim zit hem echt in de structuur. Voor dit gerecht heb ik eerst mijn favoriete mes geslepen. Sommige mensen zijn bang voor een scherp mes, maar eigenlijk…

Thaise curry met garnalen

Thaise curry met garnalen

Deze Thaise curry met garnalen is supersnel te bereiden en vet lekker. Ondanks de kokosmelk en kokosolie, toch vetarm. Ja, echt waar! Kijk maar… ‘Vetarm’ is een voedingsclaim. Een voedingsclaim beweert iets positiefs over de samenstelling van een product. Voorbeelden zijn ‘light’, ‘vezelrijk’, ‘rijk aan omega-3 vetzuren’, ‘suikervrij’ of ‘zoutloos’, etc. Het gebruik van claims is…

Salade met gerookte zalmmoot

Salade met gerookte zalmmoot

Deze salade met gerookte zalmmoot is echt zo ontzettend simpel en zo lekker. Ook zeker voldoende als avondmaaltijd, zo goed vult dit gerecht. Romaine sla is een lange krop sla. Romaine sla wordt ook wel Romana sla, Romaanse sla of Romeinse sla genoemd. Romaine sla is dé sla in het authentieke recept van Ceasarsalade. Voor…

Gepocheerde zalm met broccoli

Gepocheerde zalm met broccoli

De inspiratie voor deze gepocheerde zalm met broccoli komt bij Heston Blumenthal vandaan. Heston is een Engelse sterrenchef en eigenaar van een 3-sterren restaurant. Wat kan die man koken! Zijn receptenboek “Heston Blumenthal thuis” is een van mijn favorieten kookboeken. In het boek staat een recept voor een fantastische bois boudran saus. Dit is een saus…