Over de tonijnsteak met wokgroenten
Deze tonijnsteak met wokgroenten heeft een aardige lijst met ingrediënten door de dressing en de marinade. Verder is hij simpel te bereiden en super lekker!
Het gerecht is ook echt veel makkelijker te bereiden dan je denkt. Het is het wokken van 3 groenten met een dressing en de tonijn marineren en kort aanbraden. Daarbij ziet het er ook super leuk uit als je de groente op een groot bord in een soort streep neerlegt en daar dan de tonijn in dunne plakjes overheen legt. Zoals op de foto. Het oog wil ook wat.
Het visuele aspect maakt ook een serieus verschil voor de smaakbeleving. Wanneer iets er mooi en lekker uitziet, leg de de focus ook op de lekkere smaken van het gerecht. Denk maar eens aan een tegenovergestelde situatie. Een milkshake en je weet niet of het nu banaan of vanille is. Dan is het ook ineens nog niet zo makkelijk om te bepalen welke van de twee het is. Op het moment dat je weet dat het banaan is, dan proef je het direct.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Een sterrenschef uit Engeland, Heston Blumenthal, speelt hier ook enorm mee. Die gaat zelf zo ver, dat hij geluid gebruikt. Hij laat zeegeluiden horen bij een visgerecht met als doel de smaakbeleving te stimuleren. Ik zou alleen niet weten welke geluiden je bij dit gerecht zou kunnen laten horen 🙈😄. Heb jij een idee?
Het tonijnsteak met wokgroenten recept
- 1 eetlepel agavesiroop
- 2 theelepels geraspte gember
- 2 teentjes knoflook
- 1 struik paksoi
- 1 stuk rode paprika
- 1 stuk rode peper
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 125 stuks taugé
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 250 gram tonijnsteak
- 2 theelepels wasabi
- 1 beetje zout
- Leg de 2 tonijnsteaks a 125 gram op een ondiep bord. Schenk hier de sojasaus overheen en til de steaks even op zodat de sojasaus ook onder de tonijn doorloopt.
- Smeer de tonijnsteaks dan in met een klein beetje wasabi. Niet te veel, want dat spul is heftig. Strooi vervolgens de sesamzaadjes over de tonijn. Aan beide kanten. Laat het even staan en draai de tonijn af en toe nog om zodat beide kanten de kans krijgen om de sojasaus op te zuigen.
- Hak vervolgens de 2 teentjes knoflook fijn, rasp de 2 theelepels gember, snijd de rode peper fijn.
- Snijd de struik paksoi in reepjes, de rode paprika in blokjes. Houd de 125 taugé in de buurt.
- Nu ben je klaar om te starten. Eerst gaan we de groente heel kort roerbakken. Echt heel kort, we laten het straks op een laag vuurtje even doorgaren. Doe de knoflook, gember en rode peper in een grote wok met een scheut olijfolie. Roerbak dit heel kort.
- Doe er alle groente bij. Schep het geheel goed om. Doe er 1 eetlepel agave siroop bij en een scheut Thaise vis saus. Hussel alles goed om. Als het dreigt aan te branden, schenk er dan een beetje water bij.
- Breng het op smaak met zeezout en draai het vuur laag, zodat het nog even kan doorgaren terwijl je de tonijnsteak gaat braden.
- Zet een anti aanbak pannetje op hoog vuur. Schenk er wat olijfolie in en braad de tonijnsteaks heel kort. Zo kort dat de sesamzaadjes alleen maar licht verkleuren en de buitenkant van de tonijn dichtgeschroeid is.
- Als je een tonijnsteak te lang bakt, dan wordt hij droog en kun je er ook geen mooie plakjes meer van snijden. De tonijn moet gewoon nog rauw zijn van binnen.
- Schep de groente op de borden en snijd de tonijn in plakjes en verdeel die over de borden.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Top recept, dankjewel! Ga dit zeker nog vaak maken!
Daar word ik dan weer blij van, dankjewel voor het delen!
1 woord toppie
Altijd fijn om te horen, dankjewel voor het berichtje!
Hi Carlo, in de ingrediëntenlijst staat 2 theelepels geraspte gember en in de omschrijving 2 eetlepels. Ik gok dat het theelepels moeten zijn maar vraag het toch voor de zekerheid. En vallen de sesamzaadjes er niet af als je daarna de steek weer een paar keer gaat draaien? Groet, Ingeborg
Hi Ingeborg, klopt. Ik heb het gelijk in de tekst gewijzigd naar 2 theelepels gember. Er vallen wat sesamzaadjes af, maar je het helpt als je de tonijn ook weer een beetje in de sesamzaadjes drukt. Dan blijft het overgrote deel wel plakken. Eet smakelijk alvast! Groetjes, Carlo
Heerlijk! Was gember vergeten, dus heb er maar wat gembersiroop in gegooid ipv agavesiroop. Heerlijke vervanger. Lekker gerecht dit!
Dat is een prima oplossing, goed te horen!
Als ik sojasaus erbij zie staan vraag ik me altijd af is het nou zoet of zout? Toch wel belangrijk 🙂
Ik bedoel met sojasaus de zoute versie. Als ik de zoete gebruik dan is het de ketjap manis.
Wat een heerlijk gerecht is dit. Echt super lekker gegeten.
Ziet er weer super lekker uit! Ik ben dol op tonijnsteak, liefst nog goed rosé 🙂