Over de snijbonenstamppot met vega Oosterse wokblokjes
Dit recept voor de snijbonenstamppot met vega Oosterse wokblokjes is een heerlijk snel en gezond recept. Gemakkelijk te bereiden en er lekker!
Ik kies hier voor vega Oosterse wokblokjes omdat het Alkaline eetpatroon het volgende aangeeft: Combineer géén proteïnerijk voedsel (vlees, vis, gevogelte en zuivel) met zetmeelrijke koolhydraten (aardappelen, brood, tarwe producten en graanproducten). Om die reden ga ik dus voor iets vegetarisch. In die categorie vind ik de vega Oosterse wokblokjes een van de lekkerste alternatieven voor vlees. Ze zijn goed gekruid en een beetje pittig. Een hele goede combinatie met de snijbonenstamppot.
Zoals altijd, als je meer tijd hebt dan kun je de aardappelen ook gewoon koken in water. Gezien alle recepten op deze website binnen 15 minuten te bereiden moeten zijn, kies ik er voor om de aardappelen te koken in de magnetron.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het snijbonenstamppot met vega Oosterse wokblokjes recept
- 1 eetlepel roomboter
- 250 gram gesneden snijbonen
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 beetje nootmuskaat
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 stuk pak vega Oosterse wokblokjes
- 1 beetje peper
- 500 gram voorgeschilde aardappelen
- 1 beetje zout
- Zet als eerste een pan op het vuur met een laagje water en een stoommand. Doe hier de snijbonen in. Stoom de snijbonen beetgaar tot vlak voordat je gaat stampen. Dat duurt ongeveer zo’n 10-12 minuten.
- Kook de aardappelen binnen 7 minuten gaar in de magnetron in een magnetrondoos. Sommige voorgeschilde aardappelen zitten in plastic wat geschikt is voor de magnetron. Volg dan de instructie op de verpakking.
- Nu kun je rustig de spullen pakken die straks door de stamppot gaan, zoals de mayonaise, boter, mosterd en nootmuskaat.
- Zet vervolgens een steelpan op het vuur en bak de blokjes in een klein beetje olijfolie.
- Doe de aardappelen samen met de snijbonen in een pan. Doe er de mayonaise, boter mosterd en een beetje nootmuskaat bij. Stamp het geheel tot een stamppot met een stamppotstamper en breng het op smaak met een beetje zout.
- Verdeel het gerecht over de borden en leg de vega Oosterse wokblokjes er op.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
De vegablokjes bevatten waarschijnlijk veel proteïne, ze dienen dan ook als vlees vervanger. Sommige vegetarische producten bevatten zelfs meer proteïne.. Of dit in Alkaline eetpatroon pas vind ik dan ook nogal twijfelachtig.
Hoi Ilse, de vegablokjes zijn verzurend. Ze zijn dus inderdaad niet alkaliserend. Het is echter wel goed om balans aan te brengen in een gerecht, te alkaliserend eten is ook niet goed. Zie ook de extra informatie die je kunt benaderen via het menu helemaal bovenaan deze website. Met vriendelijke groet, Carlo