Over het aardappelschotel met tomaten en artisjokharten recept
Deze aardappelschotel met tomaten en artisjokharten is zo’n heerlijk makkelijk eenpansgerecht. Supersnel klaar en erg lekker. Natuurlijk ook supergezond!
De basis voor dit recept zijn de CêlaVita Country aardappelpartjes. Je kunt gerust andere aardappelpartjes nemen. Deze partjes zijn echter gemakkelijk binnen 15 minuten te bereiden en ze zijn met schil. Dat waren de twee redenen voor mij om te kiezen voor deze aardappelpartjes. De aardappeltjes zijn al voorgekookt en kunnen zó uit de verpakking in de pan. Doordat ze al voorgekookt zijn, zijn ze ook zo snel te bereiden. Deze bak je eerst op hoog vuur zo’n 6 minuten en gaart ze dan nog even zo’n 5 minuten na. Zo lukt het om ook dit recept weer binnen 15 minuten te bereiden.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Je kunt de aardappelpartjes overigens ook in olie bakken. Op die manier maak je het gerecht compleet zuivelvrij. Ikzelf vind boter in dit geval net iets lekkerder dan olie, maar misschien is dat ook wel een placebo-effect en zou ik het verschil in de praktijk niet eens proeven 🙈.
Over de Taggiasche olijven heb ik al wat vaker iets geschreven. Ze zijn gewoon verkrijgbaar in een supermarkt met groot assortiment. Taggia is een gemeente in de Italiaanse provincie Imperia (regio Ligurië) en telt zo’n 13.000 inwoners. Taggia staat bekend om haar wereldberoemde Taggiasche olijven, zwarte ontpitte olijven van topkwaliteit. Die vind ik echt zó lekker. In dit gerecht zorgen ze ook echt weer voor dat beetje extra.
Kortom, het is weer een heerlijke maaltijd. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Laat het me weten, dat vind ik superleuk! 👍
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het aardappelschotel met tomaten en artisjokharten recept
- 240 gram artisjokharten
- 1 eetlepel boter
- 450 gram CêlaVita Country aardappelpartjes
- 1 teentje knoflook
- 7,5 gram peterselie
- 1 theelepel rozemarijn
- 40 gram Taggiasche olijven
- 3 stuks tomaten
- 1 beetje zout
- Hak het teentje knoflook fijn.
- Bereid de CêlaVita Country aardappelpartjes zoals aangegeven op de verpakking in een beetje boter en voeg de knoflook toe.
- Voeg wat rozemarijn en zout toe aan de aardappelpartjes.
- Snijd ondertussen de tomaten en artisjokharten in partjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Voeg vlak voordat de aardappelpartjes klaar zijn de tomaten, artisjokharten en de Taggiasche olijven toe.
- Verwarm het geheel kort.
- Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de peterselie.
- Klaar is je aardappelschotel met tomaten en artisjokharten. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.