Over de appel komkommer radijs smoothie
Deze appel komkommer radijs smoothie is een lekker licht ontbijt. Ideaal voor een zaterdag of zondag ochtend als laat ontbijt. Hij voedt niet heel erg waardoor je zo’n 2 uurtjes later prima weer een lekkere lunch kunt verorberen.
Het eetbare deel van de plant, een bol met wit vlees, is een deel van de gezwollen ondergrondse stengel net boven de wortel (radix, een opgezwollen hypocotyl). De schil heeft verschillende kleuren. De rode kleur is het bekendst, maar er zijn ook variëteiten (rassen) met een witte en roodwitte tint.
Zorg wel dat je verse radijsjes gebruikt, zodra ze zacht worden gaat de smaak en kracht snel achteruit.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het appel komkommer radijs smoothie recept
- Pers de citroen uit en doe het sap in de blender.
- Maak de radijsjes schoon, snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Doe dit ook in de blender.
- Schil de komkommer. Het hoeft niet, maar het maakt de smoothie wat lichter qua smaak en zeker qua kleur. Snijd de komkommer vervolgens in grote stukken, doe die er samen met een half glas water ook bij.
- Zet de blender aan totdat je een smoothie hebt.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Niet echt lekker.
Hoi,
Wat een leuke site, zocht een appel komkommersalade maar kwam hier terecht. En wat een heerlijke recepten! Ga ook zeker de broccoli soep proberen.
Ben al jaren fan van groente/fruit juices maken in de sap centrifuge. Ga morgen deze proberen met de radijsjes erdoor. Wat denk jij zou juicen of toch in de blender beter zijn om de voedingsstoffen van de groentes binnen te krijgen??
Mvg
Maria
Dag Maria,
Dank je wel voor je compliment!
Leuk te horen dat je ook fan bent van gezond eten. Rondom je vraag over der voedingsstoffen. Daar durf ikzelf geen uitsluitend antwoord op te geven. Ik geef wel persoonlijk de voorkeur aan een blender in verband met de vezels.
Met blenden behoud je de vezels en die houden de darmwerking fit en actief. Dat geeft ook een voller gevoel.
Groetjes, Carlo