Boerenkool pastinaaksoep
Spread the love!

Over de boerenkool pastinaaksoep

Boerenkool pastinaaksoep is zo’n lekker simpel en supergezond recept! Echt ideaal, want het is ook zo klaar. Met een simpel trucje zelfs binnen 15 minuten. En met dank aan Mariska voor de inspiratie.

Tip voor het bouillonblokje, kies bij voorkeur een bouillonblokje zonder MSG. MSG staat voor Mono Sodium Glutamate ofwel mononatriumglutam(in)aat. Andere namen waaronder je het tegenkomt zijn E621, vetsin en natrium-l-glutamaat. Het is een smaakversterker die een hartige smaak oproept. Zo’n bouillonblokje geeft ook echt een te heftige smaak aan deze boerenkool pastinaaksoep.

Verwar E621 niet met gistextract. Gistextract heeft geen E-nummer, omdat het wordt gezien als voedingsmiddel en niet als additief. Het zit ook in biologische producten, zolang het maar wel biologische gistextract is. Gistextract bevat ook glutamaat en is ook een smaakversterker. Het is echter NIET hetzelfde als E621.

Het boerenkool pastinaaksoep recept

Boerenkool pastinaaksoep
Boerenkool pastinaaksoep met gerookte kip
Stemmen: 12
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Boerenkool pastinaaksoep
Boerenkool pastinaaksoep met gerookte kip
Stemmen: 12
Score: 4.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Om de boerenkool pastinaaksoep te maken doen we als eerste 500 ml water in een waterkoker. Het is niet per se noodzakelijk, maar dan kookt het geheel straks gewoon wat sneller en ben je eerder klaar.
  2. Snipper dan de rode ui en hak de knoflook fijn. Zet vervolgens een grote pan op het vuur en doe een eetlepel olijfolie in de pan. Voeg de rode ui en knoflook toe en fruit de ui totdat deze licht glazig wordt.
  3. Snijd in de tussentijd de pastinaak in stukken.
  4. Zodra de ui glazig wordt, kun je het water toevoegen samen met het bouillonblokje.
  5. Voeg vervolgens de pastinaak toe, samen met de boerenkool en doe de deksel op de pan. Laat dit 5 minuten koken.
  6. Snijd ondertussen de kipfilet in kleine stukjes en dan is het even wachten tot de totale 5 minuten voorbij zijn.
  7. Blend nu het geheel met een staafmixer tot een egale soep. Laat de soep erna nog zo’n 3 minuten doorgaren.
  8. Voeg de mosterd toe en blend het geheel nog een keertje met de staafmixer.
  9. Voeg erna de gerookte kip toe.
  10. Verdeel vervolgens de soep over diepe borden en strooi er wat pijnboompitten overheen. Als je het lekker vindt, dan kun je de pijnboompitten nog even roosteren.
  11. Klaar is je boerenkool pastinaaksoep.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

7 Commentaar

    1. Hi Marie-Louise, je kunt er zeker wat meer water bij doen als je dat lekkerder vindt. Dit heeft geen impact qua eetpatroon regels. Groetjes, Carlo

  1. Dag Carlo

    Ik ben sinds kort fan van jou site en heb al een paar recepten geprobeerd en deze zijn goed bevallen.
    Maar een vraagje ik wil nu de boerenkool soep maken maar daar gebruik je pijnboonpitten bij, alleen nu lees ik op een site dat deze een nare bijsmaak veroorzaken. Is dat jou niet bekend?
    Hoor het graag van je.
    Mvg Els

    1. Dag Els,

      Wat leuk om te horen! Ik gebruik inderdaad pijnboompitten en had nog niet eerder gehoord over de nare bijsmaak. Op de site hebben ze het er ook over dat dit het geval is bij Chinese pijnboompitten. Blijkbaar heb ik die nog nooit gehad.

      Groetjes, Carlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *