Boerenkool met worst zonder aardappelen

Boerenkool met worst zonder aardappelen

Hoe lekker zou het zijn om boerenkool met worst te kunnen eten zonder proteïnerijk voedsel (vlees, vis, gevogelte en zuivel) met zetmeelrijke koolhydraten (aardappelen, brood, tarwe producten en graanproducten) te combineren? Je lichaam wordt daar erg blij van. Koolhydraten en eiwitten die tezamen worden gegeten kunnen niet optimaal verteerd worden. De afbraak van eiwitten vindt…

Vegetarische andijviestamppot met rode pesto

Vegetarische andijviestamppot met rode pesto

De vegetarische andijviestamppot met rode pesto en pijnboompitten is weer typisch zo’n lekker winters gerecht! Heerlijk smaakvol dankzij de verschillende ingrediënten. Ondank de lijst met ingrediënten is dit echt een supersnel gerecht. Dit gerecht is ruim binnen de 15 minuten te bereiden en erg lekker! Steeds meer Nederlanders eten minder of geen vlees. Vegetariërs eten…

Biefstuk met spinazie en zongedroogde tomaten

Biefstuk met spinazie en zongedroogde tomaten

Deze biefstuk met spinazie en zongedroogde tomaten is  zo’n lekkere stevige warme maaltijd waar je spieren echt sterker van worden. Vooral door de spinazie, dus het Popeye verhaal klopt. Echter niet om de reden die de meeste mensen denken en dat is vanwege het ijzer gehalte in spinazie. Het gaat juist om het nitraat gehalte….

Turkse herdersalade (Coban salatasi)

Turkse herdersalade (Coban salatasi)

De Turske herdersalade of Coban Salatas? is een van de meest populaire salades in Turkije. Het wordt door velen beschouwd als licht, verfrissend en gemakkelijk te maken. Deze salade is vooral populair in de zomer. Dat weerhoudt mij er echter niet van om hem ook te eten als het buiten koud is. Hij is gewoon…

Vietnamese salade (zoet en pittig)

Vietnamese salade (zoet en pittig)

Deze populaire Vietnamese salade is pure eenvoud. De komkommer is erg verfrissend en ongelofelijk veelzijdig, omdat hij zo veel aroma absorbeert. Door de appelazijn en de agave siroop wordt de komkommer zoetzuur en zacht, maar de toevoeging van paprika en taugé geeft de salade weer textuur en een knapperig aspect. Het pepertje geeft hem die…