Urap recept

Urap

Urap (soms gespeld als urab of in de meervoudsvorm urap-urap) is een saladeschotel van gestoomde groenten vermengd met gekruide geraspte kokos als dressing. Het wordt vaak gemaakt in de Indonesische keuken. Urap wordt vaak als een vegetarische maaltijdsalade gegeten of als bijgerecht. Urap krijg je ook vaak als bijgerecht geserveerd bij Javaanse Tumpeng. Dat is…

Komkommer zeewiersalade met grote garnalen

Komkommer zeewiersalade met grote garnalen

Dit komkommer zeewiersalade met grote garnalen recept heeft een briljante kcal-arme dressing die je salade al snel een heerlijke smaak geeft. Test hem zelf! De dressing kreeg ik door via Remco, een vriend van mij. Daarbij vertelde hij dat de dressing vooral super lekker zou zijn over een salade met biefstuk, nootjes en avocado, maar…

Rauwe bloemkoolsalade

Rauwe bloemkoolsalade

Deze rauwe bloemkoolsalade is op basis van de bloemkooltabouleh van Janneke Vreugdenhil. Ik heb hem iets aangepast om er een volledige salade van te maken. Het is een lekker simpel en kcal arm recept. Bloemkool is de basis van het recept. Om er een volwaardige maaltijd van te maken, gebruik ik een hele bloemkool. Schoongemaakt…

Cannellinibonen salade met gerookte tonijn

Cannellinibonen salade met gerookte tonijn

Deze cannellinibonen salade met gerookte tonijn is super lekker als je zelf de tonijn rookt. Je kunt de tonijn ook gewoon bakken of tonijn uit blik nemen. Zelf roken is super makkelijk. Het kan gewoon met een rookpan die je op het fornuis plaatst onder de afzuigkap. De hoeveelheid rook is echt minimaal. Het is…

Salade met komkommer bleekselderij en tonijn

Salade met komkommer bleekselderij en tonijn

Deze salade met komkommer bleekselderij en tonijn is een heerlijk zomers gerecht. Lekker fris en licht verteerbaar. De pure smaken van de producten maken het gerecht. Het is ook een ideaal gerecht om van te voren te maken. Dan kun je hem meenemen voor de lunch, wanneer je op je werk luncht bijvoorbeeld. Ikzelf laat…

Venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven

Venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven

De venkel-sinaasappelsalade met zwarte olijven is een traditioneel en klassiek recept uit Sicilië. Een lekkere snelle salade met zuivere smaken en mooie ingrediënten. De bitterzoete smaak van sinaasappel combineert perfect met de frisheid van venkel. De zwarte olijven maken dit gerecht nog lekkerder. De Italianen weten écht wel wat lekker eten is! En ze bieden…

Salade Caprese (Insalata Caprese)

Salade Caprese (Insalata Caprese)

Salade Caprese (Insalata Caprese) is een Italiaans voorgerecht. Hij wordt gemaakt met tomaat, mozzarella en basilicum. De kleuren van de Italiaanse vlag. De salade Caprese wordt in Italië soms ingezet als een voorgerecht, maar het wordt ook wel geserveerd als hoofdgerecht. Traditioneel valt dit gerecht in de categorie Napolitaanse gerechten. De naam van dit gerecht…

Thaise kipcurry met bloemkool en linzen

Thaise kipcurry met bloemkool en linzen

Deze Thaise kipcurry met bloemkool en linzen is een simpel, snel en gezond recept. Super pittig, dus let op. Wees voorzichtig met de hoeveelheid curry paste. Deze Thaise rode curry met bloemkool en linzen zet je in vuur en vlam. Niet alleen qua smaak, maar ook vanwege de rode curry die erg lekker pikant is….