Bloemkoolsoep met cashewnoten

Bloemkoolsoep met cashewnoten

Deze bloemkoolsoep met cashewnoten is weer een complete verassing. Alles samen creeërt een compleet nieuwe smaak. De bloemkool proef je verrassend genoeg bijna niet meer. Vergis je niet in de hoeveelheid. De bloemkoolsoep voedt enorm. Grote eters, eten hiervan met 2 personen en zitten vol. Je kunt er ook 4 kleine eters blij mee maken,…

Koolsalade met een yoghurt-mosterddressing

Koolsalade met yoghurt-mosterddressing

Deze koolsalade met een yoghurt-mosterddressing is echt zo’n heerlijk licht verteerbare frisse lunch. Na dit gegeten te hebben, heb je zeker een lunchdip-vrije middag. Daarnaast is het stugge rauwkost. Dus je moet heel veel kauwen. Hierdoor eet je langzamer en zit je sneller vol. Het gerecht voorkomt dat je jezelf overeet. Goed kauwen helpt om…

Aardappelsalade met rucola en olijven

Aardappelsalade met rucola en olijven

Deze aardappelsalade met rucola en olijven kun je zowel warm als koud eten. Hierdoor kun je het zowel als lunch of als avondmaaltijd eten. Het leuke is dat je veel eerder geneigd ben om er groenten bij te eten. Dit draagt extra bij tot een gezonde voeding. Daarnaast hebben aardappelen een basen-overschot in tegenstelling tot…

Salade van tomaten en avocado

Salade van tomaten en avocado

Wat voor spannends kan ik vertellen over de salade van tomaten en avocado? Niet heel veel. Hij is wel erg lekker en makkelijk te bereiden! Let er wel op dat je een grote avocado neemt. Bij sommige supermarkten liggen avocado’s per twee verpakt. Dat zijn kleintjes. Gebruik er van die dan liever twee. Het doel…

Rodekoolsalade met tomaten en rozijnen

Rodekoolsalade met tomaten en rozijnen

Deze rodekoolsalade met tomaten en rozijnen is lekker fris. Een salade die er een keer niet groen uit ziet. Het gerecht is in zijn geheel bijna 100% alkaliserend. De azijn is licht verzurend. In dit geval natuurlijk helemaal niet erg. In elke gemiddelde situatie kun je 20% tot 40% verzurende voeding verwerken in je gerecht. Dus in…

Geroosterd brood met avocado en tomaat

Geroosterd brood met avocado en tomaat

Geroosterd brood met avocado en tomaat is super lekker. Brood werkt dan wel verzurend, maar dat maakt brood niet ongezond. Kies wel voor volkorenbrood. Je kunt trouwens het verzurende effect simpelweg compenseren door voldoende base-vormende voedingsmiddelen te nuttigen, zoals groenten en fruit. In dit geval trekken we de balans weer recht met behulp van de…

Verfrissende quinoa salade

Verfrissende quinoa salade

Deze verfrissende quinoa salade is een afgeleide van een traditioneel Arabisch gerecht “Tabouleh”. Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten. Het geheel wordt overgoten met olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met…