Over het schelvis met een salade van tomaat en venkel recept
Deze schelvis met een salade van tomaat en venkel is zó simpel, dat je bijna niet kunt geloven dat het zó lekker is. Een heerlijke lichte, zomerse maaltijd.
Het geheim zit hem echt in de structuur. Voor dit gerecht heb ik eerst mijn favoriete mes geslepen. Sommige mensen zijn bang voor een scherp mes, maar eigenlijk is een scherp mes veiliger dan een enigszins bot mes. Een bot mes wil nog weleens wegschieten van het product dat je snijdt. Een scherp mes snijdt soepeler en daardoor heb je ook meer controle.
Verder is je snijtechniek enorm van belang. Met een goede techniek voorkom je dat je in je vingers snijdt. Ik heb even op YouTube gezocht naar een filmpje dat de snijtechniek goed uitlegt. Ik vond een filmpje waarin meesterkok Albert Kooy het heel duidelijk laat zien.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Met deze informatie als basis, lukt het je vast en zeker om de tomaat en venkel in dunne plakken te snijden.
In de volgende aflevering laat Jamie Oliver zijn studenten zien hoe je binnen 5 minuten een stir-fry met veel vers gesneden groenten en kruiden maakt. Hij beheert de verschillende technieken tot in de puntjes. Zo snel ben ikzelf absoluut niet. Maar dat hoeft ook niet.
Oefen rustig de 3 verschillende technieken die Jamie laat zien. Daar heb je voor de rest van je leven wat aan. Het zorgt er ook voor dat je deze schelvis met een salade van tomaat en venkel binnen 10 minuten kunt bereiden en serveren. Supersnel én gezond! 😃
Het schelvis met een salade van tomaat en venkel recept
- Kruid de schelvis met een beetje peper en zout.
- Verhit boter in een pan en bak de schelvis op matige temperatuur in 6-8 minuten gaar. Halverwege keren.
- Snij ondertussen de tomaat, met een scherp mes, in dunne plakken. Hoe dunner, hoe lekkerder de salade.
- Snij de venkel ook in dunne plakken. Hier geldt ook, hoe dunner, hoe lekkerder de salade.
- De de tomaat en venkel in een grote kom en voeg de Taggiasche olijven toe.
- Voeg de olijfolie, peper en zout toe.
- Hussel het geheel goed door elkaar en verdeel de salade over de borden.
- Bestrooi de vis met de gedroogde oregano en leg de vis bovenop de salade.
- Klaar is de schelvis met een salade van tomaat en venkel. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.