Over de Thaise roerbakgroenten met kip
Dit Thaise roerbakgroenten met kip recept is niet supersnel, maar zelf mega snel. Kort door de bocht gezegd is het de kip roerbakken en de groente erbij en klaar! Daarnaast is het recept ook nog eens mega lekker. Hier zorgt de curry voor in samenwerking met de gember en vissaus. Het is dus ook nog eens een heel simpel en overzichtelijk recept.
Een belangrijke tip voor roerbakken is; als het gerecht dreigt aan te branden, voeg dan een klein scheutje water toe. Geen extra olie, dat zou je gerecht erg vet maken. Het scheutje water verdampt wel weer en voorkomt het aanbakken.
Het Thaise roerbakgroenten met kip recept
- 40 gram cashewnoten
- 2 theelepels geraspte gember
- 2 eetlepels groene curry paste
- 300 gram kipfilet
- 1 eetlepel kokosolie
- 100 gram mini maiskolfjes
- 1 beetje peper
- 125 gram taugé
- 400 gram Thaise roerbakmix
- 1 eetlepel vissaus
- 1 beetje zout
- Pak een wok en doe hier een flinke scheut olie of kokosolie in. Zet hem op het vuur en voeg hier de 1 a 2 eetlepels groene curry aan toe.
- Let op, elke curry is weer anders. Sommige gegeven alleen wat smaak en andere zetten je in vuur en vlam. Test welke je hebt, zodat je gerecht niet te heet om te eten wordt.
- Zodra de wok op temperatuur is kun je de kipfiletblokjes toevoegen. Roerbak deze totdat de kip bijna helemaal gaar is.
- Voeg dan de groente toe en hussel het geheel goed door. Rasp de gember boven de pan en roerbak deze mee. Giet er vervolgens de eetlepel vissaus bij en blijf husselen. Voeg vlak voor het opdienen de tauge toe. De tauge gaat als laatste, zodat die wel warm wordt, maar niet helemaal slap.
- Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak.
- Je kunt de cashewnoten ook nog even mee roerbakken, of over het gerecht strooien op het moment dat je de Thaise roerbakgroenten met kip verdeeld hebt over de borden.
- Als het goed is, ben je echt ruim binnen de 15 minuten klaar om vervolgens een heerlijke maaltijd voor je neus te hebben staan.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Ik heb er natuurlijk een paar teentjes, bij gemikt (niet mijn eigen) 3 knoflook, is gezond. Ik kon ook geen kolfjes bemachtigen, dus een blikje mais 140 gram, erbij gemikt en ik laat geen restjes staan. Morgen maak ik weer wat anders! Dan maar iets meer kruiden? Carlo is altijd zo zuinig! Ik gebruik gezoute cashew, dan kun je de rest gewoon genieten! Ik deed de groene curry van Jonnie de Boer, ongeveer drie theelepel, de peper van de thaise mix, was genoeg. Ik heb erg genoten en de noten met de taugé mee gebakken dan zijn ze wat minder hard. Carlo bedankt voor dit heerlijke recept!
Mvg Michel Smult
Van de kruiden zonder zout kun je zeker altijd meer gebruiken als je dat lekker vindt. Goed te horen dat het weer zo goed smaakte! Groetjes, Carlo
Met alle Jonnie de Boer, in de kast, ‘ken dat ook’ ?D
mvg Michel
O, jazeker. Die kruiden kunnen een fantastische smaak geven aan dit gerecht!
Kan ik ook een blikje maïskorrels gebruiken
Ja hoor, het smaakt wel wat anders, maar ook lekker 👍.
Welk merk CURRY is dit Carlo?
Ik gebruik de Koh Thai Green curry paste (http://www.kohthai.nl/product/curry-pasta/) en haal hem zelf bij de Albert Heijn.
Gezond? plofkip met kant en klare currypasta uit een potje met kleur- en conserveringsmiddelen en voorgesneden groente. Lekker? misschien maar zeker niet gezond.
Wie heeft het over plofkip? Heb je ooit gekeken naar de ingrediënten van de curry? Lees de post over voorgesneden groenten (https://supersnelgezond.nl/voorgesneden-groenten-en-fruit/). Lekker? Jazeker! Gezond, jazeker! Kijk simpelweg naar de hoeveelheid essentiële voedingstoffen dit gerecht bevat zoals vitaminen, mineralen, eiwitten, vezels, etc. Ik ben even nieuwsgierig. Wat heb jij vanavond gegeten?
Ik heb voor de grap nog even de ingrediënten, van de curry die ik gebruik, opgezocht voor je: “Spaanse peper(19%), knoflook, sjalot, chinese gemberwortel, suiker, citroengras, zout, water, kaffir limoen, specerijen (korianderzaad, komijn, geelwortel, kardemom), galangal, voedingszuur: citroenzuur.”
Geen kleurstoffen en 1 conserveringsmiddel “citroenzuur”. Dat is wat ook in citrusvruchten zit en wat zelfs de antioxidant werking versterkt van antioxidanten. Ook wordt het door het lichaam opgenomen zonder enige bijwerking.