Thaise roerbakgroenten met kip
Spread the love!

Over de Thaise roerbakgroenten met kip

Dit Thaise roerbakgroenten met kip recept is niet supersnel, maar zelf mega snel. Kort door de bocht gezegd is het de kip roerbakken en de groente erbij en klaar! Daarnaast is het recept ook nog eens mega lekker. Hier zorgt de curry voor in samenwerking met de gember en vissaus. Het is dus ook nog eens een heel simpel en overzichtelijk recept.

Een belangrijke tip voor roerbakken is; als het gerecht dreigt aan te branden, voeg dan een klein scheutje water toe. Geen extra olie, dat zou je gerecht erg vet maken. Het scheutje water verdampt wel weer en voorkomt het aanbakken.

Het Thaise roerbakgroenten met kip recept

Thaise roerbakgroenten met kip
Thaise roerbakgroenten met kip
Stemmen: 26
Score: 3.69
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Thaise roerbakgroenten met kip
Thaise roerbakgroenten met kip
Stemmen: 26
Score: 3.69
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pak een wok en doe hier een flinke scheut olie of kokosolie in. Zet hem op het vuur en voeg hier de 1 a 2 eetlepels groene curry aan toe.
  2. Let op, elke curry is weer anders. Sommige gegeven alleen wat smaak en andere zetten je in vuur en vlam. Test welke je hebt, zodat je gerecht niet te heet om te eten wordt.
  3. Zodra de wok op temperatuur is kun je de kipfiletblokjes toevoegen. Roerbak deze totdat de kip bijna helemaal gaar is.
  4. Voeg dan de groente toe en hussel het geheel goed door. Rasp de gember boven de pan en roerbak deze mee. Giet er vervolgens de eetlepel vissaus bij en blijf husselen. Voeg vlak voor het opdienen de tauge toe. De tauge gaat als laatste, zodat die wel warm wordt, maar niet helemaal slap.
  5. Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak.
  6. Je kunt de cashewnoten ook nog even mee roerbakken, of over het gerecht strooien op het moment dat je de Thaise roerbakgroenten met kip verdeeld hebt over de borden.
  7. Als het goed is, ben je echt ruim binnen de 15 minuten klaar om vervolgens een heerlijke maaltijd voor je neus te hebben staan.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

11 Commentaar

  1. Ik heb er natuurlijk een paar teentjes, bij gemikt (niet mijn eigen) 3 knoflook, is gezond. Ik kon ook geen kolfjes bemachtigen, dus een blikje mais 140 gram, erbij gemikt en ik laat geen restjes staan. Morgen maak ik weer wat anders! Dan maar iets meer kruiden? Carlo is altijd zo zuinig! Ik gebruik gezoute cashew, dan kun je de rest gewoon genieten! Ik deed de groene curry van Jonnie de Boer, ongeveer drie theelepel, de peper van de thaise mix, was genoeg. Ik heb erg genoten en de noten met de taugé mee gebakken dan zijn ze wat minder hard. Carlo bedankt voor dit heerlijke recept!

    Mvg Michel Smult

    1. Van de kruiden zonder zout kun je zeker altijd meer gebruiken als je dat lekker vindt. Goed te horen dat het weer zo goed smaakte! Groetjes, Carlo

  2. Gezond? plofkip met kant en klare currypasta uit een potje met kleur- en conserveringsmiddelen en voorgesneden groente. Lekker? misschien maar zeker niet gezond.

    1. Ik heb voor de grap nog even de ingrediënten, van de curry die ik gebruik, opgezocht voor je: “Spaan­se pe­per(19%), knof­look, sja­lot, chi­ne­se gem­ber­wor­tel, sui­ker, ci­troen­gras, zout, wa­ter, kaf­fir li­moen, spe­ce­rij­en (ko­ri­an­der­zaad, ko­mijn, geel­wor­tel, kar­de­mom), ga­langal, voe­dings­zuur: ci­troen­zuur.”

      Geen kleurstoffen en 1 conserveringsmiddel “citroenzuur”. Dat is wat ook in citrusvruchten zit en wat zelfs de antioxidant werking versterkt van antioxidanten. Ook wordt het door het lichaam opgenomen zonder enige bijwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *