Over Tom Yam Kung met extra groenten
Tom Yam Kung (of Tom Yam) is een pikante heldere Thaise soep. Misschien wel een van de bekendste Thaise gerechten. Voor Supersnel Gezond met extra groenten.
De extra groente heeft alles te maken met het Supersnel Gezond concept. Het eetpatroon waarop Supersnel Gezond is gebaseerd. Dat is het Alkaline eetpatroon ofwel het zuur-base eetpatroon. Ik noem het expres een eetpatroon. In Amerika noemen ze het een “diet”, maar ze bedoelen in deze context ook “eetpatroon”. Het patroon richt zich vooral op het eten van voeding welke alkaliserend werkt. Klik hier voor meer informatie over het Alkaline (zuur-base) dieet.
Om het recept binnen het eetpatroon te laten passen heb ik dus extra groente toegevoegd.
-
Het boek āAfvallen is k*tā
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je Ć©cht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Als “bouillon” heb ik de Blue Elephant Tom Yam Chili paste gebruikt. Deze kun je vinden bij een toko of een supermarkt met een groot assortiment. Je zou de basis ook zelf kunnen maken, alleen ben je dan langer bezig. Niet erg, maar elk recept op Supersnel Gezond is binnen 15 minuten klaar. Vandaar dus de keuze voor de Tom Yam Chili paste.
Tip; gebruik een waterkoker om het liter water snel aan de kook te krijgen. Dan red je het zeker om dit lekkere recept binnen 15 minuten te bereiden.
Het Tom Yam Kung met extra groenten recept
- 1/2 eetlepel agavesiroop
- 250 gram jumbo garnalen
- 7,5 gram koriander
- 1/2 stuk limoen
- 400 gram Thaise roerbakmix
- 1 pakje Tom Yam Chili paste
- 1 eetlepel vissaus
- 1000 ml water
- Zet een pan met 1 liter water op hoog vuur en wacht totdat deze kookt.
- Voeg, zodra het water kookt, de 250 gram bevroren garnalen toe. Wacht 3 minuten.
- Voeg dan pas de groente toe, samen met de Tom Yam Chili paste, de eetlepel vissaus en de halve eetlepel agave siroop.
- Breng het geheel weer aan de kook. Haal de pan dan direct van het vuur.
- Voeg de limoensap toe samen met de helft van de korianderblaadjes. Roer het geheel goed door en verdeel het over twee grote soepkommen.
- Garneer het met de rest van de korianderblaadjes.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo KoolĀ (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.