Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep)

Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep)

Wat een verrassing is deze Grondboontjiebotter Sop (West-Afrikaanse pindasoep), al zeg ik het zelf. Echt té simpel om te bereiden, superlekker én gezond! Wat moet je echt even weten voordat je dit recept maakt? Kies voor 100% pindakaas. Waarom? Omdat die geen toegevoegde suiker, olie en/of zout bevat. Dat maakt deze pindakaas de lekkerste en…

Russische aardappelsalade (Stolichny-salade)

Russische aardappelsalade (Stolichny-salade)

Russische aardappelsalade (Russisch: салат Оливье, ofwel Salade Olivier) is een salade die bestaat uit aardappels, groenten en mayonaise. De officiële naam van de Russische salade is dus Salade Olivier maar wereldwijd wordt deze salade vaak aangeduid met ‘Russische salade’. Het authentieke recept voor de Russische salade wordt vrijwel door niemand meer gemaakt. Er zijn inmiddels…

Herfstkost met five-spice

Herfstkost met five-spice

Deze herfstkost met five-spice is hartverwarmend! ❤️ En eindelijk weer eens een rol voor de five-spice. Heeft die ook weer eens wat te doen 🤪. Vijfkruidenpoeder is een Chinese specerijenmelange waarin de vijf basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en umami bij elkaar komen. Deze krachtige, volle melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals steranijs en szechuan…

Kip-kerriesoep (licht gebonden)

Kip-kerriesoep (licht gebonden)

Deze kip-kerriesoep (licht gebonden) is supersnel en supermakkelijk te bereiden. Naast dat het ook gezond is, smaakt het ook weer heerlijk! Echt weer supersnel gezond :-). Ik gebruik peulvruchten om de soep licht te binden. Peulvruchten komen van vlinderbloemige planten. Die produceren hun vruchten als peulen. De gedroogde, eetbare zaden worden peulvruchten genoemd. Het gebruik…

Mediterraanse schotel met kalfsoester

Mediterraanse schotel met kalfsoester

Een mediterraanse schotel met kalfsoester. Het is toch grappig dat zoiets simpels zo lekker kan zijn! En het is een bord vol essentiële voedingsstoffen. De mediterrane keuken is de keuken van het Middellandse Zeegebied en bestaat onder andere uit de tientallen verschillende keukens uit Spanje, Italië, Portugal en Griekenland en een deel van het zuiden…