Over de witlofsalade
Deze witlofsalade is bedacht door mijn moeder die inmiddels ook al een tijd het alkalische eetpatroon met succes volgt.
Let wel, dit is niet echt een gerecht dat je lang kunt bewaren. Witlof en de avocado verkleuren na enige tijd. Zelf nadat je er limoensap overheen gegoten hebt. Het is dan nog wel steeds lekker, maar het ziet er niet zo fris meer uit. Wil je de salade toch enige tijd bewaren, zet hem dan afgesloten in de koelkast. Dan rem je de verkleuring nog wat extra doordat er geen warmte, licht en zuurstof meer bij kan komen.
Mocht je geen gember bolletjes in huis hebben, dan kun je ook verse gember raspen en dan de siroop vervangen door agave siroop. Ook erg lekker!
-
Receptenboek āEen Bron Van Energieā
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek āAfvallen is k*tā
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je Ć©cht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
HetĀ witlofsaladeĀ recept
- 25 gram amandelen
- 1 stuk appel
- 1 stuk avocado
- 3 stuks gemberbolletjes
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 stuk limoen
- 1 eetlepel rozijnen
- 500 gram witlof
- Snijd als eerste de witlof. Snijd de stronken door midden en haal de harde kern eruit. Snijd het vervolgens in repen. Doe dit in een grote kom.
- Snijd de avocado in tweeƫn en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees weer in blokjes. Doe dit ook in de kom.
- De appel hoef je niet te schillen, was hem wel even af en snijd hem vervolgens in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de delen in stukjes. Ook dit mag gelijk in de kom.
- Pak nu een klein kommetje. Hier maken we de dressing in. Per hierin de limoen uit, doe er een theelepel kerrie en twee eetlepels gembersiroop bij. Hak je gemberbolletjes in stukjes en doe die er ook bij. Meng het geheel goed en giet het over de witlof in de grote kom.
- Garneer het geheel met de rozijnen en amandelen. Hussel alles goed door.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo KoolĀ (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Tip!
Ik doe het gember bolletje altijd in de knoflookpers, werkt prima
Nooit over nagedacht, dat is een goede tip!
Ik zou de volgorde i.v.m. het snel verkleuren v.d. avocado anders doen. Eerst de dressing en dan de stukjes groente,fruit klein snijden en dan meteen de dressing erover doen. Dan vindt de verkleuring minder snel plaats.
Dat lijkt me een goede tip. Ik zal dit binnenkort aanpassen, dank je wel!