Over de zalmsalade
Deze zalmsalade is een hele lekkere frisse salade. Ik maak deze zalmsalade met wilde rode zalm. De wilde rode zalm is steviger qua structuur en smaakvoller. Nog een bijkomend voordeel is dat er in wilde rode zalm iets meer omega-3 zit ten opzichte van roze zalm. Omega-3 werkt ontstekingsremmend en de gemiddelde Nederlander krijgt hier te weinig van binnen. Ideale keuze dus om dit te compenseren.
Op het blikje zalm van John West staat: “Dit proÂduct beÂvat graÂten”. Dus ja er zitten graten in. Ikzelf heb eerlijk gezegd een hekel aan graten. Dat was dé reden dat ik vroeger nooit vis wilde eten toen ik klein was. In dit geval heb ik er toch geen enkel probleem mee.
De graten zijn een uitstekende bron van calcium. “Dan nog!”, denk je nu misschien. Wacht, er is meer 🙂 . De graten zijn tijdens het conserveringsproces helemaal zacht geworden en vallen uit elkaar als je het door een gerecht mengt. Ze kunnen dus zonder probleem gegeten worden. Je merkt en proeft het totaal niet.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Mocht je dit toch echt liever niet willen, dan kun je de graten en het ruggenmerg verwijderen voordat je de zalm gaat eten. Of je kunt roze zalm zonder graten kiezen.
Je hoeft trouwens niet per se te kiezen voor John West, maar kies altijd wel voor een blikje met een keurmerk. In dit geval het blauwe logo met de letters MSC. Zie ook het artikel “Vis keurmerk, een zee van keuze“.
Het resultaat is in elk geval een hele lekkere frisse zalmsalade. Met een beetje het zuur van de kappertjes en het pikante van de wasabi. Heerlijk!
Ik heb de hoeveelheid wasabi zo gekozen dat de dressing verre van scherp is. Dat zorgt er ook voor dat de wasabi de mooie smaak van de wilde rode zalm niet overstemt.
Het zalmsalade recept
- 2 stuks eieren
- 60 gram halvanaise
- 2 eetlepels kappertjes
- 1/2 stuk komkommer
- 1 beetje peper
- 213 gram rode zalm
- 75 gram Romaine sla
- 6 gram wasabi
- 4 eetlepels water
- 1 beetje zout
- Zet eerst wat water op het vuur en kook de eieren in ongeveer 7 tot 8,5 minuut halfzacht.
- Meng in een grote kom de halvanaise, de wasabi, het water en het peper en zout. Klop dit tot een egale dressing. Gebruik desnoods de bolle kant van een lepel om de wasabi te "prakken", zodat je het makkelijker kunt mengen met de rest.
- Voeg de kappertjes toe samen met de zalm.
- Mix het geheel met een vork zodat de zalm in kleine stukjes uit elkaar valt.
- Snijd de Romaine sla in hele dunne kleine reepjes en doe dit in de kom bij de dressing.
- Schaaf de komkommer in hele dunne plakjes. Dit kan met bijvoorbeeld een kaasschaaf of een mandoline. Voeg de komkommer vervolgens toe aan de rest.
- Hussel het geheel goed door elkaar en klaar is je zalmsalade.
- Verdeel de zalmsalade over de borden. Leg het halfzacht gekookte eitje bovenop en snijd het ei doormidden.
- Je kunt het ei ook in kleine blokjes snijden en door de salade heen roeren. Ook heel lekker!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Carlo kan ik wat anders gebruiken dan wasabi dat is niet iets wat wij waarderen.
Je kunt het weglaten of een beetje sambal ervoor in de plaats gebruiken.
Hij was weer lekker alleen had ik er denk ik te veel wasabi in gedaan maar toch lekker Ben erg blij met je recepten en het is echt genoeg voor 2 mijn man lust er wel meer van maar ja dat doen we dus niet hahah
Oeh, iets te veel wasabi, daar kunnen de tranen van in je ogen schieten. Fijn te horen dat je zo blij bent met de recepten. En dankjewel voor het leuke berichtje!
HEERLIJK recept;
ook ik heb een mooie moot verse zalm gebruik- deze van de huid ontdaan en ruimschoots bestrooid met ‘lemon pepper’ van Jonnie Boer. Eerst de peperkant bakken en dan even omdraaien.
Wil je halfzachte eieren hebben moeten ze echt korter gekookt worden. (in koud water opzetten en ca. 5.5. min. koken)
Goed te horen! En die kruiden van Jonnie, ik ben helemaal fan 🙂 Goede tip!
En klopt, als je de eieren gelijk toevoegt aan het koude water, dan inderdaad korter koken. Ik kies in de regel voor stomen, omdat je dan niet meer afhankelijk bent van de hoeveelheid water en het aantal eieren, zie ook: https://supersnelgezond.nl/ei-koken/
Heerlijk! Zocht me een ongeluk naar wasabi want nog niet eerder gekocht. Ik heb meteen iets aangepast door verse zalm te gebruiken,op de huid gebakken. Lekker dat krokante tussen de zachte textuur van de salade.
Goed te horen en leuk tip! Ja, die kleine tubetjes zijn nog niet zo makkelijk te vinden :-). Gelukkig is het eind goed, al goed. 😀
Deze is echt om je vingers,uhh je bord bij af te likken.
😀 😀 Wel netjes blijven eten hoor 😉