Over de aardappelsalade met rucola en olijven
Deze aardappelsalade met rucola en olijven kun je zowel warm als koud eten. Hierdoor kun je het zowel als lunch of als avondmaaltijd eten.
Het leuke is dat je veel eerder geneigd ben om er groenten bij te eten. Dit draagt extra bij tot een gezonde voeding. Daarnaast hebben aardappelen een basen-overschot in tegenstelling tot bijvoorbeeld graan producten die een zuur-overschot hebben. Dit zegt overigens niets over gezond of ongezond, het gaat vooral om een goede balans.
Een gezonde hap dus, want aardappelen bevatten vitamine B, C, kalium, fosfor en voedingsvezels. Daarnaast zijn ze caloriearm in vergelijking met bijvoorbeeld granen. Kortom, een echte win-win situatie.
-
Receptenboek âEen Bron Van Energieâ
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek âAfvallen is k*tâ
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je Ă©cht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het aardappelsalade met rucola en olijven recept
- 1 stuk bosuitjes
- 1/2 stuk citroen
- 3 theelepels kappertjes
- 500 gram krielaardappeltjes met schil
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 beetje peper
- 75 gram rucola
- 1/2 stuk sinaasappel
- 1 beetje zout
- 75 gram zwarte olijven
- Was de krielaardappeltjes. Doe ze in een magnetrondoos en in de magnetron. Ongeveer 6-7 minuten op 1000 Watt.
- Doe de rucola in een grote kom. Snijd de olijven door midden en doe deze dan bij de rucola.
- Voor de dressing giet je het sap van de citroen, het sap van de sinaasappel en de 3 eetlepels olijfolie in een apart kommetje. Breng het op smaak met peper en zeezout.
- Snijd het bosuitje in dunne ringetjes en doe die bij de dressing. Schep hierbij ook de 3 eetlepels kappertjes. Hussel het geheel goed door elkaar.
- Inmiddels zijn dan je aardappeltjes klaar. Haal ze uit de doos en laat ze even afkoelen, totdat je ze kunt snijden. Snijd ze vervolgens in kleinere stukken. Doe ze erna bij de rucola en de olijven. Giet er dan de dressing overheen en hussel het geheel goed.
- Je kunt het direct warm serveren.
- Wil je het later koud eten, dat kan. Dan komen de smaken er zelfs nog beter uit. Houd dan wel even de rucola apart en hussel die pas vlak voor het opdienen er door heen.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Dank voor je snelle reactie, ik kan hier zeker iets mee!!!
Gr Jantine
Beste Carlo, dank voor je geweldige site! Vraagje: vaak vul ik de voedingswaarden van een gerecht in in de eetmeter van het voedingscentrum. Wat ik dan mis is de hoeveelheid zout in een gerecht. Kan ik daar een gemiddelde voor nemen?
Ik hoor graag van je!
Alvast dank!
Vr Gr Jantine de Jong
Dag Jantine,
Dankjewel voor het mooie compliment!
Doordat ik weinig gebruik maak van bewerkte producten, zijn de grootaandeelhouders het zout dat uit het zoutvaatje komt, de sojasaus, vissaus en/of currypaste. Hierdoor blijf je gemakkelijk onder de gestelde bovengrens van 6 gram per persoon per dag.
Je kunt de volgende richtlijnen gebruiken voor de genoemde ingrediënten:
– zout uit een zoutmolen zal ongeveer 1 gram zijn
– vissaus bevat per eetlepel een kleine 3 gram zout
– sojasaus bevat per eetlepel zo’n 2,5 gram zout
– de Koh Thai green curry zit 1,5 gram zout per eetlepel (20 gram)
Gezien alle gerechten voor 2 personen zijn, moet je deze hoeveelheden nog wel even door 2 delen.
Het varieert dus per gerecht. Zoek je echt een gemiddelde, dan zou ik zo’n 1,5-2 gram per persoon per gerecht aanhouden.
Kun je hier wat mee?
Met gezonde groeten,
Carlo