Over de Vietnamese salade (zoet en pittig)
Deze populaire Vietnamese salade is pure eenvoud. De komkommer is erg verfrissend en ongelofelijk veelzijdig, omdat hij zo veel aroma absorbeert. Door de appelazijn en de agave siroop wordt de komkommer zoetzuur en zacht, maar de toevoeging van paprika en taugé geeft de salade weer textuur en een knapperig aspect. Het pepertje geeft hem die byte die erna nog even blijft hangen.
De salade wordt afgemaakt met een aromatische dressing. Dit maakt van het “groenvoer” een echte lekkere salade 😃. Deze lichte salade is heerlijk tijdens de warme zomermaanden. Sluit je ogen en waan je op vakantie 😉.
Het Vietnamese salade (zoet en pittig) recept
- 3 theelepels agavesiroop
- 6 theelepels appelazijn
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 teentje knoflook
- 2 stuks komkommers
- 7,5 gram munt
- 1 stuk rode paprika
- 1 stuk rode peper
- 125 gram taugé
- 1 beetje zout
- Snijd de komkommers in de lengte door midden en lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommers vervolgens in plakjes.
- Snijd de paprika ook in de lengte door midden en haal ook hier de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika vervolgens in dunne reepjes. Doe dan de paprika samen met de taugé bij de komkommer.
- Scheur de muntblaadjes in kleine stukjes en strooi deze over de salade.
- Hak de rode peper plus de knoflook fijn. Doe hier de geraspte gember bij samen met de appelazijn en de agave siroop. Klop dit het geheel goed door elkaar totdat je een mooie dressing krijgt. Schenk deze dressing over de salade heen.
- Hussel alles nog even goed door voordat je het opdient.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Ik wil deze salade voor een verjaardag gaan maken maar kan ik deze ook al ‘s-morgens maken om ‘s-avonds te eten?
Ik maak hem vaak rond 8 uur ‘s ochtends om hem vervolgens als lunch te eten. Dat gaat helemaal goed. Zelfs ongekoeld in een afgesloten plastic bakje.
Als je hem in de ochtend maakt en ‘s avonds wilt eten, dan zou ik (als het kan) een paar kleine stappen op het laatste moment pas doen:
1) De tauge nog even in de verpakking laten zitten en pas op het laatste moment toe voegen. Dan blijft die ook lekker knapperig.
2) Het zout er ook pas op het laatste moment bij doen. Het zout onttrekt namelijk het vocht uit groentes en zorgt voor zo’n plas onderop je salade. Zeker als je hem lang laat staan.
3) Munt op het laatste moment pas snijden, of eerst goed vermengen met de dressing om uitdrogen/verschrompelen van de gesneden blaadjes te voorkomen.
4) Gekoeld en afgesloten bewaren, maar er wel van te voren uithalen. Op kamer temperatuur serveren is lekkerder dan ijskoud.
Hele fijne verjaardag!