Over het biet banaan sinaasappel sojayoghurt smoothie recept
Deze biet banaan sinaasappel sojayoghurt smoothie is het resultaat van de tip van Marian uit de 30 dagen uitdaging Facebookgroep. Een superlekkere “groene” smoothie. Nou ja, groen… 😜 .
Marian koos trouwens voor de ongekookte rode biet. Ook helemaal prima! Ikzelf heb toch weer gekozen voor de voorgekookte bieten, simpelweg omdat ik soms liever lui ben dan moe 🙈 . Nee, valt wel mee hoor. Het is meer dat ik altijd helemaal onder het rode bietensap zit als ik bieten zelf moet schillen. Vandaar dat ik de weg van de minste weerstand kies en voorgekookte bieten gebruik.
Rode bieten zijn weer helemaal in. De bietjes worden in mei gezaaid. Het duurt best wel even voordat ze uitgroeien tot een volwaardige biet. Juist de lage temperaturen in de herfst helpen om de smaak en zoetheid van bieten te versterken.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Door ze te oogsten met veel grond en samen te bewaren kunnen de rode bieten ook de hele winter tot april worden gekocht. Als je ze niet rauw gebruikt, dan kost het bereiden stiekem best wel wat tijd. Je moet ze schillen, vervolgens lang koken en goed uitkijken dat je geen vlekken in je kleren krijgt! Dat is de reden dat je bieten dus ook voorgekookt en -verpakt kunt kopen. Bij het verpakken worden overigens geen conserveringsmiddelen gebruikt. Zo zijn de bietjes lekker, makkelijk te gebruiken en ook nog gezond.
Let op! Koop dan wel deze voorgekookte rode bieten (zie het plaatje). De rode bieten uit een pot bevatten allerlei toevoegingen, zoals water, natuurazijn, suiker, gemodificeerd maïszetmeel, zout en aroma. De vacuümverpakte rode bieten bevatten alleen rode biet. Wat mij betreft dus de beste keuze!
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik de “groene” smoothie maak en met welke producten. Het plaatje van de bieten heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het biet banaan sinaasappel sojayoghurt smoothie recept
- 250 gram rode bieten voorgekookt
- 1 stuk bananen
- 1 stuk sinaasappel
- 250 ml sojayoghurt
- 100 ml water
- Weeg de rode bieten af en doe ze in de blender.
- Schil de banaan en voeg deze toe aan de rode biet.
- Schil de sinaasappel en controleer de partjes op pitten. Voeg de schijfjes sinaasappel toe aan de bieten en de banaan.
- Voeg de sojayoghurt samen met het water toe.
- Blend het geheel tot een egale smoothie.
- Klaar is de biet banaan sinaasappel sojayoghurt smoothie. Drink smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.