Over de zoete aardappel salade met noten
Dit recept over de zoete aardappel salade met noten valt in de categorie van lauw-warm. Een heerlijk recept met zoete, zure en zoute elementen.
Vanwege de snelheid van dit gerecht, heb ik er voor gekozen om de zoete aardappel snel te koken in een magnetrondoos. Mocht je meer tijd hebben dan de 15 minuten, dan kun je de, in frietjes gesneden, zoete aardappel ook kort koken of stomen.
Door het lauwwarme effect kun de zoete aardappel salade met noten heel gemakkelijk als diner serveren, maar hij is ook heerlijk als lunch. Ideaal voor de vegetariërs. Er zit geen vlees of vis in. Zelfs geen andere dierlijke producten, dat is weer fijn voor iemand die een lactose-intolerantie heeft.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Original price was: €19,50.€17,50Current price is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Original price was: €25,00.€17,50Current price is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het zoete aardappel salade met noten recept
- 2 eetlepels agavesiroop
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 100 gram notenmix
- 1 struik paksoi
- 1 beetje peper
- 3 stuks puntpaprika's
- 300 gram zoete aardappel
- 1 beetje zout
- Schil als eerste de zoete aardappel in stukken en erna in dunne reepjes, net zo als frietjes. Leg ze in een magnetrondoos en kook ze in 3 minuten bijna gaar. We garen ze erna verder in een pan met wat boter.
- Snijd vervolgens de paksoi in dunne repen en zet deze even apart.
- Maak de punt paprika’s schoon en snijd die in grove stukken. Leg ze vervolgens bij de paksoi.
- Nu ben je zeker voorbij de drie minuten en is de zoete aardappel voorgekookt. Ze een pan met anti aanbaklaag op het vuur en doe hier een klont boter in. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de zoete aardappel toe. Bak deze totdat ze lichtbruin worden.
- Doe er dan de noten bij samen met de twee eetlepels agave siroop en de eetlepel balsamico azijn. Roerbak het geheel nog even kort zodat de siroop en azijn goed door het geheel gehusseld zijn.
- Doe het geheel bij de paksoi en de punt paprika’s. Hussel het goed door en voeg zout en peper naar smaak toe. Eventueel kun je nog een beetje agave siroop of balsamicoazijn toevoegen mocht je het lekker vinden. Let wel op dat je niet te veel doet. Overdaad schaadt.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.