Venkelsalade met avocado en zalm
Spread the love!

Over de venkelsalade met avocado en zalm

Deze venkelsalade met avocado en zalm is erg lekker. Venkel schijnt goed te zijn voor de spijsvertering. Ook wordt er beweerd dat je er rustig van wordt.

Venkel is een plant die naar anijs smaakt. Venkel wordt als kruid gezien dit vanwege de takken en draadachtige bladeren, maar ook als groente. Dan vooral door de verdikking van de onderkant van de steel die aan de voet van de plant groeit. Dat is de venkelknol. Een leuk feitje is dat de venkelplant kan tot boven manshoogte groeien.

Venkel is een slanke en gezonde groente, 100 gram levert slechts 12 kcal en venkel bevat veel vitamine C, vitamine B, wat vitamine A en mineralen als kalk en ijzer.

Het venkelsalade met avocado en zalmĀ recept

Venkelsalade met avocado en zalm
Venkelsalade met avocado en zalm
Stemmen: 25
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Venkelsalade met avocado en zalm
Venkelsalade met avocado en zalm
Stemmen: 25
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediƫnten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook als eerste het ei. Dat duurt het langst, dus het is goed om daarmee te beginnen. Kook het ei ongeveer 7 minuten in kokend water.
  2. Snijd vervolgens de venkel in dunne reepjes.
  3. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster en lepel het vruchtvlees eruit. Dan heb je de avocado gelijk in blokjes.
  4. Snijd de gerookte zalm in reepjes en voeg deze toe.
  5. Zet vervolgens een klein anti aanbak pannetje op het vuur en rooster daarin de pijnboompitten totdat ze beginnen te verkleuren.
  6. Maak de dressing door de eetlepel olijfolie, de eetlepel pesto en de eetlepel citroensap met elkaar te vermengen.
  7. Mix het geheel goed door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel het gerecht over twee borden of kommen en strooi er de pijnboompitten overheen en leg het ei bovenop.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo KoolĀ (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

10 Commentaar

  1. Ben sinds 3weken aan het Atkins dieet en 5 kg afgevallen met dit soort recepten. Gebruik meer gezonde olien en vette vis eet ook witte vis en heel veel groenten. Laat alle pasta,rijst en witbrood staan. Tel koolhidraten i.p.v. calorieen. Eet nu ook het vet van vlees en matig spek. Geen gierende honger meer, wat ik wel had toen ik nog calorieen telde.

    1. Wat een mooi resultaat, gefeliciteerd! Om af te vallen hoe je inderdaad niet minder te eten. Je kan zelfs 8kg groenten per dag eten zonder aan te komen :-D. En het is allemaal nog voedzamer en gezonder ook.

  2. Mijn eerste recept van supersnel gezond wat ik heb uitgeprobeerd. Heb het net op, een heerlijk zondagse lunch. Of beter goddelijk. En verrassend. Wat een goede combi van smaken. Kijk al uit naar het uitproberen van andere recepten!

  3. Heerlijk met zomerse tropische temperaturen !
    Voedzaam en snel klaar te maken. Ook in de koele ochtend
    Dank je wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *