Over de salade met bloemkool en paprika
De salade met bloemkool en paprika is echt zo’n lekker salade, die je ook prima als avondmaaltijd kunt serveren. Ook weer binnen 15 min te bereiden natuurlijk. Met dit recept kun je echt zo’n lekkere fleurig groene salade op tafel zetten, helemaal top. Het is een heerlijke mix van zoete, zoute en zure smaken. Daarbij is het qua structuur ook een grappige mix. Dat zit hem vooral in de bloemkool die je in de regel niet zo snel rauw eet en daarbij dan bijvoorbeeld weer het contrast tussen de zachte feta kaas en de krokante insteek door de hazelnoten.
Het salade met bloemkool en paprika recept
- 2 eetlepels appelazijn
- 7,5 gram basilicum
- 400 gram bloemkool
- 150 gram feta
- 1 stuk groene paprika
- 25 gram hazelnoten
- 7,5 gram koriander
- 1 eetlepels olijfolie
- 20 gram rozijnen
- 125 gram rucola
- Rooster eerst de hazelnoten in een klein steelpannetje, totdat ze een lichtbruine kleur krijgen. Haal ze vervolgens wel uit de pan, zodat ze kunnen afkoelen. Als je ze zou laten liggen in het pannetje, dan garen ze door en daar worden ze zacht van. Dat is minder lekker. Dus zet ze even apart.
- Doe vervolgens alles in een grote kom. Begin met de rucola.
- Snijd vervolgens de bloemkool in kleine blokjes. Maak de paprika schoon en snijd die ook in blokjes.
- Snijd de feta, ook in blokjes.
- Snijd vervolgens de blaadjes van de koriander en de blaadjes van de basilicum. Ook dat mag allemaal in de kom.
- Voeg vervolgens ook de rozijnen nog toe.
- Voeg als laatste de dressing toe. Meng de olijfolie met de appelazijn en giet dit over de salade.
- Hussel het geheel goed door, zodat alles goed mengt.
- Verdeel het over de borden.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Kun je daar ook wat zure augurken aan toevoegen??En als je geen hazelnoten in huis hebt andere noten misschien?
Het zoet-zuurtje van de augurk kan er prima bij. Als alternatief voor de hazelnoot zou ik gaan voor de cashewnoot.