Over het crispy ginger beef recept
Dit crispy ginger beef recept is supersimpel en superlekker! De hoeveelheid gember lijkt wat veel, maar door het “frituren” van de gember wordt het echt enorm smaakvol.
Het recept heb ik “geleend” van Jamie Oliver en aangepast aan het eetpatroon achter Supersnel Gezond. Nu is het weer mooi in balans. Miso-pasta is niet te krijgen in mijn supermarkt, maar ook daar heb ik wat op gevonden. Miso-pasta is een sojaboon pasta met wat smaakmakers. In de winkel kun je wel miso soup kopen van het merk Saitaku. Deze zakjes bevatten ook miso-pasta. Daarom is deze miso soup ook ideaal om te gebruiken als marinade voor het vlees. Een simpele en supersmaakvolle oplossing. Verder gebruik je nog wat honing en rode wijnazijn om het vlees op smaak te brengen. Op die manier creëer je een ideale combinatie tussen vet, zout en suiker. Ultieme smaakbeleving 😍.
Paksoi is sowieso al lekker van smaak. Daar doe ik verder niets mee. Er gaat alleen een beetje van de jus over de paksoi. Ik heb gekozen voor de Shanghai paksoi, dat is een soort mini paksoi. Je kunt ook prima voor een normale grootte paksoi kiezen, maar die mini paksoi staat zo leuk op het bord 😃. Je kan de Shanghai paksoi namelijk heel makkelijk doormidden snijden en de halve stukken in het geheel op het bord leggen. Zo is het niet alleen heel lekker, maar ziet het er ook nog eens fantastisch uit.
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Kortom, weer een supersimpel en superlekker topgerecht! Ik ben benieuwd wat jij van deze crispy ginger beef vindt?
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om het product te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het crispy ginger beef recept
- 280 gram entrecote
- 4 cm gember
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 2 zakjes Saitako miso soup
- 4 stuks Shanghai paksoi 2 pakketten
- Zet een grote pan met water op het vuur.
- Snijd het vet van het vlees en snijd het vet in dunne reepjes.
- Zet een pan met anti-aanbaklaag op het vuur en bak hierin het vet krokant.
- Schil ondertussen de gember en snijd de gember in luciferdunne reepjes.
- Bak de gember in het vet, totdat de gember ook krokant is.
- Snijd het vlees in blokjes.
- Hussel de blokjes door de miso-pasta heen.
- Haal het vet en de gember uit de pan en zet even apart.
- Bak het vlees in het vocht van het vet.
- Voeg de honing en rode wijnazijn toe en laat dit even kort indikken.
- Doe de paksoi in de pan met water en blancheer het 1 minuut.
- Giet het water af en snijd de paksoi doormidden.
- Leg de paksoi op de borden en schenk hier de jus van het vlees overheen.
- Verdeel het vlees over de borden en garneer met het vet en de gember.
- Klaar is de crispy ginger beef. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Goed te horen en dankjewel voor het berichtje!
Inderdaad supersimpel en superlekker!
Volgende keer een entrecote met iets meer vet, uitgebakken vet en gember is heerlijk.
***** deze blijft erin!