Over de venkelsalade met waterkers en pijnboompitten
Deze venkelsalade met waterkers en pijnboompitten is absoluut geen standaard salade. Deze venkelsalade is lekker door de pijnboompitten en parmezaanse kaas.
De waterkers die er in zit heeft een frisse, gepeperde smaak en wordt vaak gebruikt als garnering van gerechten. Dat deze moerasplant, die groeit in stromend water, veel meer is dan alleen een versiersel is bij velen niet bekend. Maar met zijn vijftien vitaminen is de waterkers supergezond. Je kunt waterkers het best zo snel mogelijk nuttigen aangezien de blaadjes snel verkleuren. Al wordt dit kruidige plantje het meest gebruikt als decoratie, toch leent de waterkers zich ook uitstekend als ingrediënt voor bijvoorbeeld soepen, sauzen of salades. Ik zou zeggen test het zelf.
Het venkelsalade met waterkers en pijnboompitten recept
- 3 eetlepels olijfolie
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram pijnboompitten
- 1 stuk sinaasappel
- 500 gram venkel
- 150 gram waterkers
- Schaaf als eerste de venkel in dunne plakjes. Je kunt het ook snijden, echter vind ik het zelf lekkerder als ze flinterdun zijn.
- Pers vervolgens de sinaasappel uit in een aparte kom en schenk hier drie eetlepels olijfolie bij. Roer het geheel goed door elkaar. Giet het vervolgens bij de venkel en marineer de venkel zo’n 10 minuten in dit sausje. Schep de venkel tussendoor af en toe om, zodat alle venkel goed gemarineerd wordt.
- Pluk vervolgens de grote stelen tussen de waterkers uit. Het hoeft niet persé, maar ik persoonlijk vind het lekkerder.
- Zet een klein steelpannetje op het vuur en rooster daarin de pijnboompitjes. Zodra ze mooi bruin kleuren, haal ze dan direct uit de pan en zet ze apart.
- Schaaf als laatste de parmezaanse kaas.
- Doe nu de waterkers bij de venkel samen met een deel van de pijnboompitjes en een deel van de parmezaanse kaas. Hussel het geheel goed door elkaar en verdeel het over twee borden.
- Garneer het geheel met de rest van de pijnboompitjes en de rest van de parmezaanse kaas. Serveer direct.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.