Over de sliptong met haricoverts en cherrytomaatjes
De sliptong met haricoverts en cherrytomaatjes is een heerlijke snelle gezonde avondmaaltijd. Ook dit recept is weer binnen 15 minuten te bereiden.
Het is zo snel omdat we de groente alleen maar eventjes blancheren. Blanceren doe je door het water eerst tot het kookpunt te brengen. Daarna wordt de groente in het vocht ondergedompeld en enkele minuten verwarmd. Meestal wordt het product na het blancheren ondergedompeld in (ijs)water om de groente te laten afkoelen en verkleuring en eventuele doorgaring tegen te gaan.
De sliptong bestrooien we eerst met een beetje bloem. Dat is om ervoor te zorgen dat de vis niet uitdroogd. Erna bakken we het in een pan op middelmatig vuur. Eerst 2-3 minuten aan de ene kant en dan nog even aan de andere kant. Zorg wel dat je ze bakt in een pan met een hele goede anti-aanbak laag. Dat komen ze vanzelf los van de pan tijdens het bakken. Je kunt ze uit de pan halen zodra ze aan beide kanten een mooie bruine kleur hebben gekregen. Het is dus niet verplicht om ze met bloem in te smeren, maar wel aan te raden.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het sliptong met haricoverts en cherrytomaatjes recept
- 1 beetje bloem
- 1 stuk bouillonblokje
- 250 gram cherrytomaten
- 170 gram Griekse yoghurt
- 300 gram haricoverts
- 1 teentje knoflook
- 1 beetje marjolein
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 beetje peper
- 2 stuks slibtong
- 1 beetje tijm
- 1 beetje zout
- Kook als eerste voldoende water om de groente te kunnen blancheren. Dat kun je ook even snel doen in een waterkoker.
- Bestrooi vervolgens de vis aan beide kanten met de bloem. Niet te veel. Zet vervolgens een pan op middelmatig vuur met wat olijfolie of roomboter. Met roomboter is stiekem wel erg lekker. Beter zou zijn om het met geklaarde boter te doen en aan het eind voor de smaak alleen een klont roomboter.
- Leg erna de vis erin. Bestrooi de vis met wat zout, peper, tijm en marjolein. Draai de vis na 2-3 minuten om. Zodra de andere kant ook mooi bruin geworden is, is de vis klaar.
- Ondertussen kun je de groente toevoegen aan het kokende water samen met het bouillonblokje. Laat de boontjes ongeveer 3-4 minuten in het kokende water liggen. Na 2 minuten zou je kunnen overwegen om ook de tomaatjes nog even 1-2 minuten mee te blancheren.
- Hak een teentje knoflook fijn en meng deze door de Griekse yoghurt heen.
- Verdeel vervolgens de vis en de groente over twee borden. Schep een beetje Griekse yoghurt op de groenten.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Bovenaan staat glutenvrij… vervolgens schrijf je :Bestrooi vervolgens de vis aan beide kanten met de bloem…. Dat is niet glutenvrij.
Dankjewel voor de tip! De bloem mistte bij de ingrediënten, dat zal de fout hebben veroorzaakt. Bij deze gecorrigeerd 👍.
Top recept! Heb het gisteravond gemaakt, en het was super lekker! Heb een paar aanpassingen gedaan: in plaats van sliptong heb ik zalm gebakken omdat ik die al had (zonder bloem en kruiden) en ik had geen knoflook in de yoghurt. Desondanks heerlijk! Bij de ingrediënten staat trouwens bouillon, maar deze komt in de bereiding niet terug. Heb m trouwens ook niet gemist!
Goed te horen en dank je wel voor de tip. De bouillon gebruik ik in het water met de boontjes. Gelijk even aangepast.