Over de paksoi met grote garnalen (gamba’s)
Dit paksoi met grote garnalen (gamba’s) recept is zo’n echt wok recept. Door de ingrediënten krijg het ook een Aziatisch tintje. Lekker snel en gezond.
Wat heb ikzelf zitten smullen van dit recept. Het is eigenlijk erg simpel. Alles gaat in een bepaalde volgorde in de wok. Het geheel even kort roerbakken en klaar. Ik vind vooral de uiteenlopende smaken in dit gerecht super lekker. De smaken blijven ook zo lekker hangen in je mond. Een half uur later proef je nog steeds het gerecht. Heerlijk!
Het paksoi met grote garnalen (gamba’s) recept
- 1 eetlepel agavesiroop
- 3 stuks bosuitjes
- 2 theelepels geraspte gember
- 250 gram grote garnalen
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel kokosolie
- 1/2 stuk limoen
- 1 struik paksoi
- 1 beetje peper
- 1 stuk rode peper
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 1 eetlepel vissaus
- 1 beetje zout
- Maak eerst je mise en place. Mise-en-place betekent letterlijk “op zijn plaats gezet/gelegd” in het Frans. Ofwel, doe eerst het snijwerk.
- Snijd de drie bosuitjes in fijne ringetje en zet dit even apart. Snijd vervolgens de paksoi en doe die bij de gesneden bosui. Dit heb je pas later nodig.
- Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en hak die vervolgens fijn. Rasp de gember en zorg dat je ongeveer twee theelepels gember hebt. Doe dit samen met de knoflook en de rode peper in de wok met een eetlepel kokosolie. Zet de wok op hoog vuur.
- Zorg wel dat je de garnalen al klaar hebt staan.
- Roerbak de rode peper, knoflook en gember even kort en doe er vrij snel de garnalen bij. Houd dit goed in de gaten. De garnalen hoeven maar heel even gewokt te worden. Je ziet de garnalen al snel van kleur veranderen, dan weet je dat ze goed genoeg zijn. Dreigt het geheel aan te bakken, schenk er dan een heel klein beetje water bij.
- Doe er vervolgens de paksoi met het bosuitje bij. Hussel het geheel goed om en draai het vuur alvast wat lager.
- Schenk er een eetlepel sesamolie, een eetlepel vissaus, een eetlepel agave siroop en het sap van een halve limoen bij. Je kunt de limoen van te voren uitpersen, maar ikzelf knijp hem gewoon boven de pan uit. Er zitten toch geen pitten in.
- Proef het geheel en voeg eventueel nog wat zout en peper toe indien gewenst.
- Hussel het geheel nog even goed door elkaar en verdeel het vervolgens over twee borden.
- Garneer het met wat sesamzaadjes.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Original price was: €19,50.€17,50Current price is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Original price was: €22,50.€17,50Current price is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Wat een lekker recept!
Een paar dingetjes aangepast (geen rode peper en wat mie nestjes erdoor), maar nog steeds erg smakelijk. Gaan we zeker vaker eten!
Ook handig dat je het aantal personen kunt wijzigen 😉.
Goed te horen, dankjewel voor het berichtje!
Wow. Dit was het eerste recept sinds mijn inschrijving. Ondanks dat ik niet alle ingrediënten had en een beetje heb moeten improviseren, toch super lekker en snel klaar.
Ik ga snel zoeken naar het volgende recept.
Dankjewel voor je leuke reactie, daar maak je mij altijd blij mee 🤗👍🎉
Dit is het zoveelste recept dat wij maken en alles smaakt super lekker . Mijn man vind de porties een beetje klein dus maak ik er soms iets meer van . En wat bedoel je met vissaus ? Oestersaus ?
Groetjes ineke
Tof om te horen! En een beetje meer kan prima. De gerechten laten prima ruimte voor wat extra’s of iets meer.
Vissaus lijkt op oestersaus. Het zal vlak naast elkaar staan in de supermarkt. De oestersaus is alleen zoeter dan vissaus.
Ik heb gelezen dat agavesiroop niet zo gezond is voor mensen met diabetes.
Heb je ook een alternatief..
Hi Rianne,
Dat klopt in principe. Met diabetes is het belangrijk om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.
Producten zoals wit brood, witte pasta, tafelsuiker, vruchtensap en ook agave siroop zijn producten die je beter kunt vermeiden. De hoeveelheid speelt natuurlijk wel een rol. Een slokje vruchtensap doet nagenoeg niets, maar een heel glas laat je bloedsuiker wel snel stijgen.
Het Diabetesfonds verwerkt nog wel kristalsuiker in de desserts van hun receptenboek, maar mijn tip is om toegevoegde suikers gewoon niet te gebruiken.
In dit geval zou je dus kunnen kiezen voor een heel klein beetje agavesiroop, maar nog beter is het om het weg te laten. Dit doet iets af aan de smaak, maar het is wel beter als diabetes hebt.
Groetjes, Carlo
Lekkerrr! Zit nu aan de leftover van gisteravond… ga het zeker vaker maken 🙂 bedankt voor dit mooie recept.
Graag gedaan en jij dank je wel voor je leuke berichtje! Carlo
En ook dit recept is zeker een blijvertje! We hebben gesmuld!
Goed te horen! Dank je wel voor je berichtje.