Knolselderijsoep met kikkererwten ala chorizo
Spread the love!

Over het knolselderijsoep met kikkererwten ala chorizo recept

Deze soep is simpel te bereiden en superlekker! Het recept is ook makkelijk veganistisch te maken door het gevogeltefond te vervangen door groentebouillon.

Natuurlijk is dit gerecht ook superlekker met echte chorizo in plaats van kikkererwten. Maar, de gemiddelde Nederlander eet al te veel vlees en te weinig peulvruchten. Zo sla je twee vliegen in een klap. Daarbij is bewerkt vlees ook niet echt de beste keuze.

Nu houd ik wel van lekker eten, dus heb ik de kikkererwten hoog op smaak gemaakt. Het gerookte paprikapoeder is daarbij onmisbaar. Die geeft de kikkererwten die bijzondere smaak. Het zout zorgt dat de smaken versterkt worden. Het beetje gedroogde rode chilipeper zorgt voor die extra kick. Zo krijg je de kikkererwten ala chorizo. Superlekker!

Ik moet toegeven dat het wel een race tegen de klok is om dit gerecht binnen 15 minuten te bereiden. Het lukt mij net aan, maar ik ben dan ook best wel gewend om snel te schillen en snijden. Ik snijd de blokjes knolselderij vrij klein, waardoor het garen ook snel gaat. Heb je een paar minuten meer de tijd? Neem die dan ook gerust. De knolselderij moet gaar zijn (zacht) om deze goed te kunnen blenden tot een egale soep. Neem gerust een paar extra minuten de tijd, mocht dat nodig zijn.

AH GevogeltefondVerder heb ik gekozen voor gevogeltefond. Fond is net wat intenser van smaak dan bouillon. Ik heb gekozen voor de gevogeltefond van de Albert Heijn. De hele pot bevat zo’n 2,3 gram zout, oftewel 1,15 gram zout per persoon. Dat klinkt best veel, maar dat is eigenlijk relatief weinig. Andere type fond en/of bouillon bevatten vaak meer zout. Ter vergelijking, twee boterhammen met kaas leveren als snel 1,4 gram zout. Let wel, de gemiddelde Nederlander nuttigt te veel zout, voeg dus verder niet veel zout meer toe.

Ikzelf ben fan van deze soep! Ik ben benieuwd wat jij van deze soep vindt. Laat het me even weten door hieronder een berichtje achter te laten 🙏👍🤗.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Het knolselderijsoep met kikkererwten ala chorizo recept

Knolselderijsoep met kikkererwten ala chorizo
Knolselderijsoep met kikkererwten ala chorizo
Votes: 4
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Deze soep is simpel te bereiden en superlekker! Het recept is ook makkelijk veganistisch te maken door het gevogeltefond te vervangen door groentebouillon.
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Knolselderijsoep met kikkererwten ala chorizo
Knolselderijsoep met kikkererwten ala chorizo
Votes: 4
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Recept Afdrukken
Deze soep is simpel te bereiden en superlekker! Het recept is ook makkelijk veganistisch te maken door het gevogeltefond te vervangen door groentebouillon.
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Doe het gevogeltefond, het water en de melk in een pan en zet deze met deksel op het vuur.
  2. Schil de knolselderij met een kaasschaaf (dat gaat sneller en beter dan met een dunschiller).
  3. Snijd de knolselderij in kleine blokjes (dan is de knolselderij eerder gaar).
  4. Voeg de knolselderij toe aan het gevogeltefond, het water en de melk.
  5. Breng het geheel aan de kook en kook de knolselderij totdat deze gaar is. Als je heel snel werkt, dan red je dat net binnen de totale 15 minuten.
  6. Haal de rozemarijnblaadjes van de takjes en voeg de helft toe aan de knolselderij.
  7. Snijd de knoflook in plakjes en voeg deze ook toe.
  8. Spoel de kikkererwten af en dep ze droog.
  9. Doe de olijfolie in een steelpan en zet deze op het vuur.
  10. Voeg de kikkererwten, de rest van de rozemarijn, de gerookte paprikapoeder, een beetje gedroogde gemalen rode chilipeper en wat zout toe.
  11. Bak de kikkererwten kort. Zet deze even apart.
  12. Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer tot een egale soep.
  13. Breng de soep op smaak met wat peper en zout.
  14. Verdeel de soep over de kommen.
  15. Garneer met de kikkererwten ala chorizo.
  16. Klaar is de knolselderijsoep met kikkererwten ala chorizo. Eet smakelijk!
Recipe Notes

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

  1. tip: gebruik i.p.v knolselderij eens zoete aardappel of alleen aardappels Met zoete aardappel is deze soep verrassend anders

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *