Over het Biryani light (de groenteknaller) recept
Met dit Biryani recept eet je ruim 600 gram (!) groente per persoon… zo makkelijk kan het dus zijn om voldoende groente per dag te eten 😉😋. En natuurlijk is het ook superlekker!
Verder is het lekker light, omdat het weinig calorieën bevat en ik voor Apetina Original witte kaas 50% minder vet 22+ heb gekozen. Die bevat een stuk minder vet. Niet dat vet nu ongezond is, maar overal waar ‘te’ voor staat… precies, dat is wel ongezond. En op deze manier hoef je je daar niet druk over te maken. De kaas bevat wel aardig wat zout, voeg dus niet zelf ook nog veel zout toe aan het gerecht. Gebruik de kaas ook echt als smaakmaker.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Wat dit gerecht natuurlijk ook zo superlekker maakt is de Jonnie Boer Garam Masala kruidenmix. Ideale kruidenmixen, omdat ze geen zout bevatten en enorm smaakvol zijn. Je voegt dus met de Jonnie Boer kruidenmixen vooral smaak toe en dan kun je zelf nog bepalen hoe zout je het wilt hebben. Ideaal. Zeker gezien het feit dat de gemiddelde Nederlander al te veel zout nuttigt. Vaak komt dat door het zout uit bewerkte producten. Net zoals met de Apetina kaas. Hier geldt ook weer: zout is niet ongezond, maar overal waar ‘te’ voor staat wel 😉.
Het is dus geen traditionele Biryani geworden, maar het is wel een superlekker en supergezond gerecht geworden. Ik zou zeggen: geniet ervan! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt… laat het even weten in een reactie hieronder ⬇️.
PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het recept maak en met welke producten. De plaatjes heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.
Het Biryani light (de groenteknaller) recept
- 150 gram Apetina Original witte kaas 50% minder vet 22+
- 400 gram bloemkoolrijst
- 100 gram diepvries doperwten
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 theelepel Jonnie Boer Garam Masala
- 7,5 gram munt
- 1 eetlepel olijfolie
- 5 stuks tomaten
- 2 stuks uien
- 100 gram wortel
- 1 beetje zout
- Snijd de uien in halve maantjes.
- Doe de olijfolie in een hapjespan met deksel.
- Fruit de ui.
- Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
- Voeg deze toe aan de uien.
- Voeg de kruiden en geraspte gember toe.
- Breng op smaak met een klein beetje zout. Let op, voeg niet te veel toe. In de kaas zit ook al aardig wat zout namelijk.
- Doe een deksel op de pan en kook de tomaat stuk, zodat het een saus wordt.
- Snijd ondertussen de wortel en voeg deze gelijk toe.
- Laat het geheel even een paar minuten koken.
- Voeg de doperwten toe en kook deze nog even een paar minuten mee.
- Hak de munt fijn en voeg deze toe.
- Snijd ondertussen de Apetina Original witte kaas 50% minder vet 22+ in kleine blokjes.
- Voeg de bloemkoolrijst toe en roer deze door het gerecht.
- Haal de pan van het vuur.
- Roer de blokjes Apetina Original witte kaas 50% minder vet 22+ door het gerecht en verdeel over de kommen.
- Klaar is de Biryani light (de groenteknaller). Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Hi Carlo, heb je voor dit recept ook een alternatief voor de uien, daar kan ik namelijk niet zo goed tegen 😄
Dank je wel.
Hi Laurens,
Dan zou je kunnen denken aan een lente-ui of bieslook. Mits je daar wel tegen kunt.
Anders een klein beetje prei of het uitje gewoon weglaten. Er zit al groente genoeg in ;-).
Groetjes,
Carlo
Vanavond gemaakt. Heerlijk!
Superfijn om te lezen, dankjewel voor je leuke berichtje!
Groenteknaller haha, inderdaad en weer een topper!!
Dank je Carlo en een gezond nieuw jaar
Dag Peter, 😀 goed te horen! En insgelijks, jij ook een mooi en gezond nieuw jaar gewenst!