Wilde spinazie met eendenborst
Spread the love!

Over de wilde spinazie met eendenborst

Met dit wilde spinazie met eendenborst recept zet je echt iets heel moois op tafel. Tamme eend is het hele jaar door te verkrijgen. Wilde eend niet. Het jachtseizoen van wilde eend loopt van 15 augustus tot en met 31 januari.

Velen zweren bij de sterke smaak van wilde eend, maar wil je het gerecht wat toegankelijker maken en de smaak van de eend niet per se de hoofdrol in het gerecht geven? Ga dan voor tamme eend. De wilde eend is daarentegen weer een stuk magerder en de bereidingstijd is korter.

Het wilde spinazie met eendenborst recept

Wilde spinazie met eendenborst
Wilde spinazie met eendenborst
Stemmen: 7
Score: 4.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Wilde spinazie met eendenborst
Wilde spinazie met eendenborst
Stemmen: 7
Score: 4.57
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. We beginnen met de eend, want die duurt het langst. Ik heb in dit geval gekozen voor tamme eend, simpelweg omdat het juli is en er geen wilde eend te krijgen is.
  2. Kerf met een scherp mes ruitjes in het vet van ongeveer een halve centimeter diep. Kruid beide kanten met peper en zout en bak ze op hun vetrandje in een loeihete pan. Je hoeft geen vet toe te voegen omdat het vet van de eend vanzelf smelt.
  3. Draai het vuur laag wanneer het vet mooi krokant is geworden. Draai de eendenborst vervolgens om en schroei hem helemaal dicht. Gaar de eend nog even door. De eend was in mijn geval exact mooi rosé binnen de totale tijd van 12-13 minuten. Gebruik eventueel een kernthermometer om de kerntemperatuur te meten. Tussen de 50-55 graden is de eendenborst mooi rosé. Ikzelf mik altijd op de 53 graden. Haal de eendenborst uit de pan en laat hem nog even rusten.
  4. In de tussentijd bereiden we de rest. Zet een klein steelpannetje op het vuur met een klein klontje boter erin. Voeg hier de 20 gram amandelschaafsel aan toe en bak de amandelen lichtbruin. Let goed op, dit kan heel snel gaan. Haal ze uit de pan (anders garen ze door en worden ze zacht) en zet ze even apart.
  5. Maak de rode ui schoon en snipper deze.
  6. Maak nu de dressing in een kom door de rode ui, 50 gram cranberries, 10 gram sesamzaad, 2 eetlepels olijfolie, ½ theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel appelazijn en 1 theelepel agavesiroop te mengen. Breng op smaak met een beetje zout.
  7. Zet een grote wok op gemiddeld vuur en doe hier de 400 gram spinazie en de dressing in. Wok het geheel totdat de spinazie gaat slinken. Zet het vuur dan laag, of zelfs uit. Blijf omscheppen totdat de spinazie mooi geslonken is, maar nog wel enigszins knapperig is.
  8. Verdeel de spinazie over de borden. Snijd de eendenborst in dunne plakken en verdeel deze over de borden. Garneer het geheel met de geschaafde amandelen. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

  1. Dit is echt een super recept. Heb heel even overwogen om een foto te maken maar uiteindelijk toch meteen begonnen met smullen! Het was eerlijk 🙂

  2. Dit gerecht is zo verrukkelijk!!! Feestelijk en of je in een restaurant zit. Het verschil is dat je thuis wel je bord kan aflikken! Haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *