Geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout

Geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout

Deze geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout is simpel te maken, maar rijk en complex van smaak. Erg lekker en calorie-arm. Ideaal voor een balansdag. Ik kies bewust voor de Royal geroosterde rode paprika. Deze bevat relatief weinig toevoegingen en er is met name vrij weinig zout aan toegevoegd. Via het bouillonblokje gaat er al…

Knolselderijsoep met kikkererwten ala chorizo

Knolselderijsoep met kikkererwten ala chorizo

Deze soep is simpel te bereiden en superlekker! Het recept is ook makkelijk veganistisch te maken door het gevogeltefond te vervangen door groentebouillon. Natuurlijk is dit gerecht ook superlekker met echte chorizo in plaats van kikkererwten. Maar, de gemiddelde Nederlander eet al te veel vlees en te weinig peulvruchten. Zo sla je twee vliegen in…

Succotash met kipdijfilet

Succotash met kipdijfilet

Soccotash is een simpel maar superlekker en gezond gerecht. Het gerecht is echt een klassieker in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar is Succotash niet weg te denken van tafel. Narragansett is een Indiaans volk uit de Verenigde Staten. Succotash komt van Sohquttahhash, dat “gebroken maïskorrels” betekent. Succotash is een culinair gerecht dat voornamelijk…

Zwarte bonenschotel met groene paprika en rundertartaar

Zwarte bonenschotel met groene paprika en rundertartaar

Deze zwarte bonenschotel met groene paprika en rundertartaar is weer zo’n lekker simpel, snel te bereiden eenpansgerecht. Boordevol groenten! Per persoon bevat het 360 gram groenten. Zo wordt het wel heel makkelijk én lekker om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten te scoren. Er zit één nadeeltje aan dit recept: bewerkt vlees. Het is eigenlijk beter…

Italiaanse ratatouille (vega groentestoof)

Italiaanse ratatouille (vega groentestoof)

Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. Deze ratatouille heb ik een Italiaanse twist gegeven. Verschillende variaties van het gerecht worden gegeten in andere landen rond de Middellandse Zee. De bereiding kan verschillen, maar basisingrediënten van ratatouille zijn: tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook. Ratatouille wordt…

Romige Indiase kip curry (snel, simpel en goddelijk lekker!)

Romige Indiase kip curry (snel, simpel en goddelijk lekker!)

Deze romige Indiase kip curry is supersnel en simpel te bereiden én het smaakt ook goddelijk lekker! Het bevat de essentie van de perfecte kip curry! Poe hé! Wat een recept. Snel, simpel, goddelijk lekker, eiwitrijk, koolhydraatarm, weinig calorieën, bijna 500 gram groenten per persoon (!), geen verborgen zout, etc. Ofwel, voor ieder wat wils….