Pappardelle van courgette met pesto en zalmfilet

Pappardelle van courgette met pesto en zalmfilet

Pappardelle van courgette is zo’n supertip. Op die manier krijg je met die gerecht heel gemakkelijk weer extra groente binnen. Ideaal in een tijd waarin het overgrote deel van de Nederlanders te weinig groenten nuttigen. Dit gerecht is het lekkerste met verse pesto. Tegenwoordig kun je die al in de koeling bij je supermarkt vinden….

Gewokte Chinese kool met boekweit noedels (soba)

Gewokte Chinese kool met boekweit noedels (soba)

Soba zijn Japanse, dunne noedels, gemaakt op basis van boekweitmeel. Soba (boekweit noedels) heeft een kruidige, nootachtige smaak. Soba wordt net als Italiaanse pasta beetgaar gekookt. Een truc om de soba een goede cuisson te geven is wanneer de noedels 2 minuten in het kokende water zijn, er een kopje koud water bij te doen….

Marokkaanse zoete aardappelsalade met pastinaak

Marokkaanse zoete aardappelsalade

De Marokkaanse zoete aardappelsalade is in de regel een bijgerecht. In dit geval is het een hoofdgerecht geworden door de groente die er aan toegevoegd wordt. De pastinaak en de wortel breiden het spectrum uit dat bepaald wordt door de zoete aardappel. De zoete smaken krijgen hierdoor veel meer dimensie. De tomaten die toegevoegd worden…

Aardappelsalade met rucola en olijven

Aardappelsalade met rucola en olijven

Deze aardappelsalade met rucola en olijven kun je zowel warm als koud eten. Hierdoor kun je het zowel als lunch of als avondmaaltijd eten. Het leuke is dat je veel eerder geneigd ben om er groenten bij te eten. Dit draagt extra bij tot een gezonde voeding. Daarnaast hebben aardappelen een basen-overschot in tegenstelling tot…

Rodekoolsalade met tomaten en rozijnen

Rodekoolsalade met tomaten en rozijnen

Deze rodekoolsalade met tomaten en rozijnen is lekker fris. Een salade die er een keer niet groen uit ziet. Het gerecht is in zijn geheel bijna 100% alkaliserend. De azijn is licht verzurend. In dit geval natuurlijk helemaal niet erg. In elke gemiddelde situatie kun je 20% tot 40% verzurende voeding verwerken in je gerecht. Dus in…

Spaghetti van courgettes kip en paranoten

Spaghetti van courgettes kip en paranoten

Deze spaghetti van courgettes kip en paranoten is een heerlijke combinatie en voldoet aan de alkalische eetpatroon regels. In dit gerecht heb ik de spaghetti gemaakt van courgettes. Op die manier krijg je heel gemakkelijk weer wat extra groenten binnen. Daarom de spaghetti van courgettes. Ook erg lekker! Je eet straks zo’n 750 gram groente en…