Over de banaan bloemkool blauwe bessen smoothie
Deze groene smoothie met banaan bloemkool en blauwe bessen zit vol vitamine C. In rauwe bloemkool zit 1,5 keer meer vitamine C dan in een sinaasappel.
Daarnaast is dit ook de eerste smoothie met bloemkool. Het was eerlijk gezegd een experiment. Ik was op zoek naar nieuwe recepten en liep in de supermarkt producten te verzamelen voor groene smoothies. Toen ik langs de bloemkool liep bedacht ik me: “dat heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd”. Dus ik heb de bloemkool gepakt en ben gaan bedenken wat een lekker aanvulling zou zijn en wat dan ook nog weer past binnen het Alkaline eetpatroon.
Banaan in een smoothie is altijd wel een veilige keuze. Die maakt de smoothie wat zoeter en banaan functioneert als een mooi bindmiddel. Ideaal dus.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Als aanvulling heb ik gekozen voor de blauwe bessen. Die worden tegenwoordig in de mark gezet als superfood vanwege de hoeveelheid antioxidanten. Over antioxidanten wordt geschreven dat het een verzamelnaam is voor de vitamines E en C, de spoorelementen seleen en zink en bioactieve stoffen, zoals flavonoiden uit groente en fruit. Er wordt gezegd dat ze helpen tegen oxidatie beschadiging van cellen of weefsels. Ik vind dat ze vooral lekker smaken vooral in groene smoothie en ze passen ook zeker goed in deze groene smoothie met banaan en bloemkool.
Het banaan bloemkool blauwe bessen smoothie recept
- 2 stuks bananen
- 125 gram blauwe bessen
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 330 ml water
- Schil de bananen. Breek je vervolgens in stukken en doe ze in de blender.
- Maak vervolgens de bloemkool schoon en snijd de roosjes los van de kern. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de banaan.
- Voeg als laatste de 125 gram blauwe bessen toe samen met een groot glas water.
- Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie. Hij wordt inderdaad eerder paars qua kleur, maar het is toch echt een “groene smoothie”.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Deze smoothie smaakt prima, maar alleen als je hem direct opdrinkt!
Ik heb hem nu 2x geprobeerd en beide keren leek er een soort toxische reactie te volgen toen ik ze even liet staan. Ik bereid smoothies namelijk altijd de avond van tevoren voor en zet ze in de koelkast. De volgende ochtend merk je gelijk na de eerste slok dat het niet goed zit.
Dankjewel voor het delen van je ervaring. Ik weet eerlijk gezegd niet wat het zou kunnen zijn. Mocht iemand een tip hebben, dan zoek ik het graag uit of daar ook een wetenschappelijke onderbouwing voor is.
Er zitten natuurlijk wel enzymen in verse producten die o.a ook zorgen voor het bederf. Gezien ik het nog niet eerder gehoord heb en weinig bloemkool gebruik in smoothies, verdenk ik de bloemkool.
Je zou hem dan ook eens met diepvries bloemkool kunnen maken. Die is kort verhit waardoor de enzymen onwerkzaam zijn geworden. Of je zou zelf de bloemkool even kort kunnen koken en dan af laten koelen. Dat heeft hetzelfde effect.
Zelfs ik de koelkast blijft het wel belangrijk om een smoothie te bewaren met zo min mogelijk zuurstof. Naast licht en warmte is dat ook een vijand die het bederf stimuleert.
Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips en informatie. Groetjes, Carlo
Deze smoothie is erg lekker! Vooral voor de mensen die moeite hebben met groente! Je proeft de bloemkool niet eens?
Perfect voor een eerste groene smoothie ooit
Fijn te horen! Op naar de volgende? 🙂
Dag Esra, Dank je wel voor je waardering, fijne te horen dat je er zo blij mee bent! Groetjes, Carlo
Maak met plezier de smoothies die hierop staan! Echt onwijs bedankt voor alle recepten! Ik vond de smaak van de bloemkool nog best aanwezig bij deze, de volgende keer misschien 2 bananen ipv 1 erin doen dan voor 1 pers.