Creamy Thai bloemkoolsoep
Spread the love!

Over het creamy Thai bloemkoolsoep recept

Deze creamy Thai bloemkoolsoep is weer zo’n heerlijk simpel en supersmaakvol gerecht. Het geheime ingrediënt is de zest van limoen, ofwel geraspte limoenschil. Dat geeft deze soep echt een verfrissende boost.

Creamy Thai bloemkoolsoepIk kies bewust voor slechts 100 ml kokosmelk. In het pakje zit 200 ml. Niet dat ik nu zo bang ben voor wat extra calorieën, maar ik let altijd wel op met de totale hoeveelheid verzadigd vet. Verzadigd vet is niet ongezond, maar overal waar te voor staat wel. Er is de laatste tijd echter wel veel verwarring over. Zie hiervoor het artikel Verzadigd vet gezond?. Kortom, niet het hele pak voor 2 personen gebruiken. De olijfolie en de cashewnoten bevatten namelijk ook nog wat verzadigd vet en genoeg is genoeg 😉. De rest bevat geen verzadigd vet meer, dus je blijft ruim binnen de maximaal aanbevolen hoeveelheid.

Ik heb een kleine bloemkool gebruikt. Die woog, na het schoonmaken, zo ongeveer 500 gram. Dat kan ook prima. Dan wordt de soep gewoon net iets dikker. Je kunt ook voor de voorgesneden bloemkoolroosjes kiezen. Als je dat makkelijker vindt, is dat een prima alternatief.

Houd je niet van koriander? Dat kan natuurlijk. Er zijn heel veel mensen die het niet lekker vinden. In dat geval adviseer ik peterselie. Iets minder Thais, maar qua smaak ook erg lekker in dit gerecht.

PS Ik leg in dit artikel uit hoe ik het gerecht maak en met welke producten. Het plaatje heb ik toegevoegd om het makkelijker te maken voor jou om de producten te vinden. Voor het vermelden ontvang ik geen geld.

Het creamy Thai bloemkoolsoep recept

Creamy Thai bloemkoolsoep
Creamy Thai bloemkoolsoep
Stemmen: 26
Score: 3.77
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Creamy Thai bloemkoolsoep
Creamy Thai bloemkoolsoep
Stemmen: 26
Score: 3.77
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe als eerste het water in de waterkoker en zet die aan.
  2. Doe de olijfolie in een hoge pan.
  3. Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in halve maantjes.
  4. Hak het teentje knoflook fijn.
  5. Doe de sjalot en knoflook in de pan en fruit deze totdat de sjalot glazig wordt.
  6. Voeg de bloemkool toe.
  7. Voeg de yellow curry paste toe.
  8. Voeg het water toe.
  9. Doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook.
  10. Laat dit zo'n 7-8 minuten koken.
  11. Voeg de kokosmelk toe.
  12. Blend het geheel tot een egale soep.
  13. Breng het op smaak met wat zout, chilipeper en limoenzest.
  14. Hak de koriander fijn en roer het overgrote deel door de soep.
  15. Verdeel de creamy Thai bloemkoolsoep over de kommen.
  16. Garneer met de cashewnoten en het restje koriander.
  17. Klaar is creamy Thai bloemkoolsoep. Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

8 Commentaar

  1. Gisteren de bloemkoolsoep gemaakt. Had niet goed gelezen en de cashewnoten ook door de blender gedaan…, Was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar 👍

  2. Wederom een heerlijke soep 😊!
    Had alleen de chilipeper verkeerd begrepen met boodschappen doen en verse jalapeno pepertjes gekocht. Voor mij is die denk ik zo zelfs nog beter, lekker pittig! 3 rode jalapeno’s in gedaan, heerlijk 😊.

    1. Goed te horen! Verse pepertjes geven natuurlijk wel nog wat extra smaak, dus ik kan me voorstellen dat het ook erg lekker was. Gelukkig is de soep niet té pittig geworden 😃👍.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *