Over gevulde avocado met tonijn
Deze gevulde avocado met tonijn is echt super, super lekker! En je kunt het gerecht ook mooi opmaken en dan serveren als een sjiek voorgerecht. Maak dan simpelweg de helft per persoon. Avocado vult namelijk best wel en een hele avocado als voorgerecht is echt te veel.
Vind je het als totale lunch maaltijd te weinig? Server er dan een groene salade bij met een dressing van olijfolie, citroensap en een beetje peper en zout.
Twee tips:
-
Receptenboek ‘Gezonde keuzes, simpel gemaakt’
Oorspronkelijke prijs was: €22,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Wat vandaag gezond is, is morgen weer ongezond. De verwarring is compleet. Carlo Kool, voedingsdeskundige, schrijver en eigenaar van Supersnel Gezond, doorbreekt de hypes, headlines en gezondheidsclaims. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
- Rijpe avocado’s vind je tegenwoordig bij de Albert Heijn;
- Witte tonijn in blikjes van 100 gram kun je zeker bij de Lidl vinden.
Avocado’s worden steeds meer gegeten in Nederland. In de supermarkt is het een vrucht met de grootste omzetgroei in de afgelopen tijd, blijkt uit cijfers van marktonderzoeker IRI.
Het afgelopen jaar, 2016, werd in supermarkten steeg de omzet van avocado’s met 33 procent. De omzetstijging wordt hoofdzakelijk veroorzaakt doordat er meer avocado’s werden vekrocht. Van een prijsstijging is volgens het onderzoeksbureau nauwelijks sprake. Het IRI schrijft de groeiende populariteit van de avocado toe aan het gezonde imago. De Nederlandse consument focust steeds meer op gezondheid en gezonde ‘superfoods’, zegt het bureau. Avocado valt in die categorie.
Ga nu niet ineens elke dag avocado’s eten, want het is net zoals met alles: met mate is gezond. Dat geldt ook in dit geval.
Het gevulde avocado met tonijn recept
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 2 stuks avocado
- 1 stengel bleekselderij
- 1 stuk bosuitjes
- 1/2 stuk citroen
- 7,5 gram koriander
- 100 gram tonijn uit blik
- Snijd de bleekselderij en bosui in kleine stukjes.
- Snijd eerst een dun plakje af van de citroen. Snijd dat plakje weer in tweeën. Die kun je later gebruiken als garnering.
- Pers de halve citroen uit en pluk de koriander blaadjes van de steeltjes.
- Pak een grote kom en doe hier de tonijn, bleekselderij, bosui, amandelschaafsel, citroensap en koriander blaadjes. Mix het geheel goed.
- Let op, snijd de avocado pas vlak voor het uitserveren. Als je dit te lang van te voren doet, loop je het risico dat het vruchtvlees bruin wordt.
- Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Mocht het een klein pitje zijn, dan heb je weinig ruimte om te vullen met de tonijn salade. Kies er dan voor om de avocado een klein beetje uit te lepelen en meng dat beetje vruchtvlees dan door de salade. Dan kun je meer salade kwijt in de avocado.
- Vul beide avocado delen met de mix en garneer met het schijfje citroen en een blaadje koriander.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Deze is zó lekker dat ik het bijna niet bij eentje kan houden..heb m’n bord er bij afgelikt haha.
Thanx weer Carlo! Wat een feest om zo lekker te kunnen/mogen eten!
😀 😀 Wel netjes blijven eten hè? 😉 Dankjewel voor je leuke berichtje!