Verfrissende quinoa salade

Verfrissende quinoa salade

Deze verfrissende quinoa salade is een afgeleide van een traditioneel Arabisch gerecht “Tabouleh”. Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten. Het geheel wordt overgoten met olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met…

Roerbakschotel met tofu en broccoli

Roerbakschotel met tofu en broccoli

Gewoon een snelle supergezonde roerbakschotel met tofu en broccoli. Dit gerechte stikt van de vitamines en mineralen en is super makkelijk te verteren. Gezond eten zonder vlees of met minder vlees is niet moeilijk. Ook zonder vlees kun je superlekker eten bereiden. Let er daarbij wel op dat je genoeg eiwit, ijzer, vitamine B1 en…

Broccoli munt soep

Broccoli munt soep

Je hoeft geen gezondheidsfreak te zijn of van broccoli te houden om dit lekker te vinden. Deze soep is gewoon meer dan fantastisch! Broccoli behoort tot de koolsoorten, net als bloemkool, boerenkool, Chinese kool, koolrabi, rode kool, savooiekool, spitskool, witte kool, spruitjes en paksoi. Broccoli bevat ook veel glucosinolaten. Glucosinolaten zijn natuurlijke gifstoffen. Ze komen voor in diverse…

Speltbrood met houmous en salade

Speltbrood met houmous en salade

Eigenlijk hoeft hier niet eens uitgelegd te worden wat het recept inhoud. De titel verraadt het al. Een paar heerlijke sneetjes speltbrood met supergezond beleg. Je kunt natuurlijk ook andere ingrediënten kiezen. Dit is in elk geval een combinatie die erg lekker is en je krijgt zo toch ook nog weer even wat groenten binnen. Daarnaast…

Gestoomde broccoli met een citroendressing

Gestoomde broccoli met een citroendressing

Dit is eigenlijk een heel raar ontbijt. Wie eet er nu gestoomde broccoli in de ochtend? Niet heel veel mensen. En eigenlijk is dat super raar. Broccoli bevat veel vezels, is mineraalrijk (calcium, kalium) en bevat heel veel vitamines. Op basis van een studie naar de voedingswaarde van groente, heeft de universiteit van Californië een top tien van…