Succotash met kipdijfilet

Succotash met kipdijfilet

Soccotash is een simpel maar superlekker en gezond gerecht. Het gerecht is echt een klassieker in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar is Succotash niet weg te denken van tafel. Narragansett is een Indiaans volk uit de Verenigde Staten. Succotash komt van Sohquttahhash, dat “gebroken maïskorrels” betekent. Succotash is een culinair gerecht dat voornamelijk…

Venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas

Venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas

Deze venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas is een ideale combinatie tussen zoet, zout en vet. Superlekker en toch supergezond! De succesfactor van dit soort gerechten zit hem in de kwaliteit van de ingrediënten. Een mooie olijfolie en een fijne, licht stroperige, balsamicoazijn kunnen het verschil maken. Ik geef dat graag iets extra’s aan uit….

Zwarte bonenschotel met groene paprika en rundertartaar

Zwarte bonenschotel met groene paprika en rundertartaar

Deze zwarte bonenschotel met groene paprika en rundertartaar is weer zo’n lekker simpel, snel te bereiden eenpansgerecht. Boordevol groenten! Per persoon bevat het 360 gram groenten. Zo wordt het wel heel makkelijk én lekker om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten te scoren. Er zit één nadeeltje aan dit recept: bewerkt vlees. Het is eigenlijk beter…

Zomerse watermeloensalade met spekjes

Zomerse watermeloensalade met spekjes

Deze zomerse watermeloensalade met spekjes is een heerlijke salade om als bijgerecht te serveren, bijvoorbeeld tijdens een BBQ. Het is een lekkere frisse salade die snel en simpel te bereiden is. Ook bevat de complete salade slechts zo’n 550 kcal. Ook valt deze zomerse watermeloensalade met spekjes nog net in de categorie koolhydraatarm. Als je…

Italiaanse ratatouille (vega groentestoof)

Italiaanse ratatouille (vega groentestoof)

Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. Deze ratatouille heb ik een Italiaanse twist gegeven. Verschillende variaties van het gerecht worden gegeten in andere landen rond de Middellandse Zee. De bereiding kan verschillen, maar basisingrediënten van ratatouille zijn: tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook. Ratatouille wordt…

Romige Indiase kip curry (snel, simpel en goddelijk lekker!)

Romige Indiase kip curry (snel, simpel en goddelijk lekker!)

Deze romige Indiase kip curry is supersnel en simpel te bereiden én het smaakt ook goddelijk lekker! Het bevat de essentie van de perfecte kip curry! Poe hé! Wat een recept. Snel, simpel, goddelijk lekker, eiwitrijk, koolhydraatarm, weinig calorieën, bijna 500 gram groenten per persoon (!), geen verborgen zout, etc. Ofwel, voor ieder wat wils….

Traybake met pompoen tomaat en mozzarella

Traybake met pompoen tomaat en mozzarella

Traybake: alle ingrediënten op een bakplaat en de oven doet de rest. Deze maak ik met pompoen, kastanjechampignons, tomaat, rode ui en mozzarella. Let op: de bereidingstijd is echt heel kort, maar de ovenwachttijd is 45 minuten. Dat is een beetje de uitzondering op de regel, gezien elk recept op deze site normaal binnen 15…

Snelle nasi met bloemkoolrijst

Snelle nasi met bloemkoolrijst

Deze snelle nasi met bloemkoolrijst is een lekker en simpel recept. Ook nog eens koolhydraatarm, doordat de rijst is vervangen door bloemkoolrijst. Zo bevat het gerecht ook nog eens lekker veel groente! Er is niets mis met zilvervliesrijst, maar zonder de bloemkoolrijst had dit gerecht slechts 50 gram groente bevat. Terwijl de dagelijks aanbevolen hoeveelheid…

Zachtzoete zuurkoolstamppot

Zachtzoete zuurkoolstamppot

Deze zachtzoete zuurkoolstamppot is een briljant lekker gerechtje. De smaakcombinatie tussen de verschillende ingrediënten is fantastisch lekker. Een aanrader! Het recept is wel een beetje de uitzondering op de regel qua bereidingstijd. De bereidingstijd is weliswaar 15 minuten, maar je moet er nog even 15 minuten wachttijd bij optellen. Daartegenover staat dat het wel een…