Geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout

Geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout

Deze geroosterde paprikasoep met Ras el Hanout is simpel te maken, maar rijk en complex van smaak. Erg lekker en calorie-arm. Ideaal voor een balansdag. Ik kies bewust voor de Royal geroosterde rode paprika. Deze bevat relatief weinig toevoegingen en er is met name vrij weinig zout aan toegevoegd. Via het bouillonblokje gaat er al…

Knolselderijsoep met kikkererwten ala chorizo

Knolselderijsoep met kikkererwten ala chorizo

Deze soep is simpel te bereiden en superlekker! Het recept is ook makkelijk veganistisch te maken door het gevogeltefond te vervangen door groentebouillon. Natuurlijk is dit gerecht ook superlekker met echte chorizo in plaats van kikkererwten. Maar, de gemiddelde Nederlander eet al te veel vlees en te weinig peulvruchten. Zo sla je twee vliegen in…

Succotash met kipdijfilet

Succotash met kipdijfilet

Soccotash is een simpel maar superlekker en gezond gerecht. Het gerecht is echt een klassieker in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar is Succotash niet weg te denken van tafel. Narragansett is een Indiaans volk uit de Verenigde Staten. Succotash komt van Sohquttahhash, dat “gebroken maïskorrels” betekent. Succotash is een culinair gerecht dat voornamelijk…

Venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas

Venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas

Deze venkelsalade met peer en Parmezaanse kaas is een ideale combinatie tussen zoet, zout en vet. Superlekker en toch supergezond! De succesfactor van dit soort gerechten zit hem in de kwaliteit van de ingrediënten. Een mooie olijfolie en een fijne, licht stroperige, balsamicoazijn kunnen het verschil maken. Ik geef dat graag iets extra’s aan uit….