de Schijf van Eén

De Schijf van Eén

Dit is de Schijf van Eén (zie het plaatje hierboven). Nu denk je misschien: “Waarom nog zo’n schijf en wat moet ik daar nu weer mee?” Voordat ik uitleg wat de Schijf van Eén inhoudt, leg ik eerst uit waarom deze Schijf van Eén noodzakelijk is en hoe ik op het idee ben gekomen. Na alle verwarring…

Schoonheid

Schoonheid

Ik zag dit plaatje uit 2013 weer eens langskomen op het internet en er werd weer flink gediscussieerd. Is het nu wel of niet mooi? De meningen vlogen over en weer. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Het ging om een foto van een etalage van een winkel in Zweden. Bij wijze van experiment wilden ze onderzoeken…

IJzertekort

IJzertekort

Een ijzertekort kan heel vervelend zijn. IJzer speelt namelijk een rol in de vorming van rode bloedlichaampjes en spierweefsel, en ijzer is nodig voor het transport van zuurstof in het lichaam. Een optimale ijzerstatus kan het zuurstoftransport zelfs verhogen,en dat leidt tot een beter prestatievermogen. IJzer in de voeding kent twee vormen: heemijzer en non-heemijzer….

Carlo op TV bij LifestyleXperience Plus

Bekend van TV

Carlo was te zien op TV bij RTL4 LifestyleXperience Plus. Tijdens de uitzending legt Carlo het belang uit van gezond eten om zo ziekten te voorkomen. Op dit moment zijn er 5,3 miljoen mensen met één of meer chronische ziekten. De verwachting is dat die teller op 7 miljoen staat in 2030 (bron: RIVM). In de…

Bewerkt vlees kankerverwekkend

Is vlees kankerverwekkend?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakte 26 oktober 2015 bekend “bewerkt vlees”, zoals bacon, worst en ham, toe te voegen aan de lijst kankerverwekkende stoffen. Rood vlees is waarschijnlijk kankerverwekkend. In het rapport van de WHO hebben ze het over bewerkt vlees en rood vlees. Wat is nu het verschil tussen die twee? Met rood vlees bedoelen ze…

Vis en zware metalen

Vis en zware metalen

Klik met de rechtermuisknop op de volgende bestandsnaam vis-kwik-zware-metalen.png en kies voor opslaan als om het plaatje lokaal op te slaan. Eet (minimaal) 2x per week vis, want in vis zitten essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, omega-3 en jodium. Let op, dit artikel heb ik geplaatst op 7 oktober 2015. Inmiddels is de richtlijn aangepast naar: “Eet een keer…