Salade van tomaten en avocado

Salade van tomaten en avocado

Wat voor spannends kan ik vertellen over de salade van tomaten en avocado? Niet heel veel. Hij is wel erg lekker en makkelijk te bereiden! Let er wel op dat je een grote avocado neemt. Bij sommige supermarkten liggen avocado’s per twee verpakt. Dat zijn kleintjes. Gebruik er van die dan liever twee. Het doel…

Rodekoolsalade met tomaten en rozijnen

Rodekoolsalade met tomaten en rozijnen

Deze rodekoolsalade met tomaten en rozijnen is lekker fris. Een salade die er een keer niet groen uit ziet. Het gerecht is in zijn geheel bijna 100% alkaliserend. De azijn is licht verzurend. In dit geval natuurlijk helemaal niet erg. In elke gemiddelde situatie kun je 20% tot 40% verzurende voeding verwerken in je gerecht. Dus in…

Spaghetti van courgettes kip en paranoten

Spaghetti van courgettes kip en paranoten

Deze spaghetti van courgettes kip en paranoten is een heerlijke combinatie en voldoet aan de alkalische eetpatroon regels. In dit gerecht heb ik de spaghetti gemaakt van courgettes. Op die manier krijg je heel gemakkelijk weer wat extra groenten binnen. Daarom de spaghetti van courgettes. Ook erg lekker! Je eet straks zo’n 750 gram groente en…

Verfrissende quinoa salade

Verfrissende quinoa salade

Deze verfrissende quinoa salade is een afgeleide van een traditioneel Arabisch gerecht “Tabouleh”. Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten. Het geheel wordt overgoten met olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met…

Broccoli munt soep

Broccoli munt soep

Je hoeft geen gezondheidsfreak te zijn of van broccoli te houden om dit lekker te vinden. Deze soep is gewoon meer dan fantastisch! Broccoli behoort tot de koolsoorten, net als bloemkool, boerenkool, Chinese kool, koolrabi, rode kool, savooiekool, spitskool, witte kool, spruitjes en paksoi. Broccoli bevat ook veel glucosinolaten. Glucosinolaten zijn natuurlijke gifstoffen. Ze komen voor in diverse…

Broccoli

Gestoomde broccoli met een citroendressing

Dit is eigenlijk een heel raar ontbijt. Wie eet er nu gestoomde broccoli in de ochtend? Niet heel veel mensen. En eigenlijk is dat super raar. Broccoli bevat veel vezels, is mineraalrijk (calcium, kalium) en bevat heel veel vitamines. Op basis van een studie naar de voedingswaarde van groente, heeft de universiteit van Californië een top tien van…