Over het greens with black beans recept
Deze greens with black beans is een simpel en snel te bereiden gerecht én superlekker! Het is zo lekker doordat het simpelweg uit gaat van de pure smaken. Er wordt alleen een beetje sesamolie, vissaus en gembersiroop aan toegevoegd. Dit zorgt voor een licht Aziatisch tintje, een ideale combinatie!
Die drie zorgen namelijk voor een mooie balans tussen vet, zout en zoet. Dat is de “gevarendriehoek” die de industrie gebruikt om hun producten zo lekker mogelijk te maken. In dit geval helpt het om een ruime 350 gram groenten per persoon lekker te laten smaken inclusief een portie peulvruchten 💪. Dingen waar de gemiddelde Nederlander veel te weinig van eet.
De inspiratie voor dit gerecht komt bij Femke vandaan 🙏👍. Ik heb het recept alleen ietsjes uitgebreid om te zorgen dat het voldoende is voor 2 personen.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Ik heb gekozen voor de AH Toscaanse groentemix. Deze is niet alleen hartstikke lekker maar helpt ook om het gerecht snel en eenvoudig te kunnen bereiden. Deze mix bevat cavolo nero, broccoli, kastanjechampignons, palmkool en bosui. Cavolo nero is familie van de boerenkool, maar net wat knapperiger. Je zou de ingrediënten ook los kunnen kopen, maar dan houd je vaak veel over. Tenzij je het voor veel meer personen gaat maken, dan kan het natuurlijk juist voordeliger zijn. Let wel, dan heb je ook wel echt een grote wok nodig. Bij mij paste alles maar net in één grote wok toen ik het gerecht voor 2 personen maakte.
Zoals ik al schreef, peulvruchten zijn ook supergezond. De Gezondheidsraad geeft niet voor niets aan dat er winst te boeken is door onder andere meer peulvruchten en noten te eten. Slechts tien procent van de bevolking eet kleine hoeveelheden van deze producten, de helft eet ze niet of nauwelijks. Met dit gerecht heb jij je aanbevolen portie peulvruchten weer te pakken.
Dit greens with black beans recept is dus niet alleen lekker, maar ook supergezond! Kortom, weer een win-win ❤. Laat me even weten wat je ervan vindt 👍.
Het greens with black beans recept
- 1 eetlepel gembersiroop
- 400 gram Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
- 1 stuk prei
- 1 stuk rode ui
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 theelepels sesamzaadjes
- 1 eetlepel vissaus
- 265 gram zwarte bonen
- Snijd de rode ui in halve maantjes.
- Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
- Doe de sesamolie in een grote wok en zet de wok op het vuur.
- Wok de rode ui kort.
- Voeg de prei en de Italiaanse roerbakgroente cavolo nero toe en wok dit kort.
- Voeg vervolgens de zwarte bonen toe samen met de gembersiroop en de vissaus.
- Wok het geheel tot de groenten beetgaar zijn.
- Verdeel het gerecht over de kommen en garneer met de sesamzaadjes.
- Klaar is het greens with black beans gerecht. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.