Hongaarse stoofpot met gegrilde varkenshaas
Spread the love!

Over de Hongaarse stoofpot met gegrilde varkenshaas

Dit is een Hongaarse stoofpot met gegrilde varkenshaas die wel naar stoofpot smaakt, maar niet gedurende lange tijd op een lage temperatuur heeft gegaard. Het is dus de versnelde versie ervan. Erg lekker kan ik je vertellen!

Om dit recept weer binnen de 15 minuten uit te kunnen serveren, heb ik gekozen voor de gesneden groeten. Provençaalse wokgroente is niet bepaald Hongaars, maar wel erg snel en gemakkelijk. Het originele recept heeft het over wortel, venkel, koolraap en paprika. Je kunt zelf dus nog wat anders kiezen als je dat zou willen.

Voor deze versie hoef je alleen de knoflook en de koolrabi nog maar te snijden. Het garen is dus erg kort, maar dat heeft ook als voordeel dat de groenten nog een beetje knapperig is. Eigenlijk hoort dat niet in een stoofpot, maar ik vind het stiekem juist wel erg lekker.

De combinatie tussen de stoofpot en het geroosterde vlees geeft het gerecht exact dat accent wat het zo lekker maakt.

Nog een tip, als het kan, zorg dat de yoghurt op kamer temperatuur is. Dat is niet noodzakelijk, maar wel net iets lekkerder.

Het Hongaarse stoofpot met gegrilde varkenshaas recept

Hongaarse stoofpot met gegrilde varkenshaas
Hongaarse stoofpot met gegrilde varkenshaas
Stemmen: 7
Score: 4.29
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Hongaarse stoofpot met gegrilde varkenshaas
Hongaarse stoofpot met gegrilde varkenshaas
Stemmen: 7
Score: 4.29
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pel de knoflook en hak deze fijn. Schil de koolrabi en hak hem in kleine blokjes.
  2. Zet een braadpan op het vuur met een flinke scheut olijf olie. Doe hier eerst de knoflook bij, totdat deze begint te kleuren. Voeg dan snel de koolrabi en de gesneden Provençaalse wokgroente toe. Blijf dit met regelmaat roeren op half vuur.
  3. Snijd de varkenshaasjes (of plakken varkens hamlappen) in 8 kleinere stukken. Smeer ze in met olijf olie en kruid ze licht met peper, zout en korianderpoeder.
  4. Zet een grillpan op het vuur en rooster, zodra de pan heet is, het vlees goed bruin aan beide zijde.
  5. Terwijl je wacht op het vlees, doe ondertussen de passata bij de groenten en breng het geheel aan de kook op hoog vuur. Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak. Blijf tussendoor ook roeren.
  6. Schep het vlees, zodra het geroosterd is, uit de pan en zet het heel even apart. Desnoods in wat aluminium folie om het warm te houden.
  7. Op dit moment kookt de stoofpot. Verdeel dit over de borden. Leg het vlees op de groenten. Leg daar de rucola op. Schep er een flinke klodder Griekse yoghurt op en bestrooi het geheel met de dille topjes.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

6 Commentaar

  1. Superlekker!
    We hebben iets meer rucola erbij gegeten.
    Maar zo lekker hadden we het niet gedacht.
    Dit is zeker voor herhaling.
    Mmmm…
    Jammie 🙂

  2. Dit is echt een overheerlijk recept!
    We hebben er met ons hele gezin van gesmuld en zo ontdekken we wekelijks nieuwe dingen 🙂

  3. Met hongarije heeft dit niets te maken, en met stoven ook niet maar ik heb heerlijk gegeten en ben erg gelukkig met de ontdekking van supersnelgezond.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *