Hummus
Spread the love!

Over hummus

Hummus wordt op verschillende manieren geschreven. Je ziet ook wel hoemoes, hoummous, humus en humous. Je spreekt hummus uit als goemoes en het is een puree op basis van kikkererwten.

Andere dips

Ik heb trouwens inmiddels nog meer lekker dips op de site staan, mocht je een keer wat anders willen. Dit zijn er een paar:

De oorsprong van hummus

Hummus wordt onder andere met pitabrood, Turks brood, Marokkaans brood en Libanees brood gegeten. Hummus is oorspronkelijke afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar tegenwoordig populair in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije (bron: Wikipedia).

Hummus als dip

Ik maak best wel vaak hummus. Het is namelijk ideaal als dip voor bij bijvoorbeeld een hele komkommer in plakjes en een hele paprika in stukken. Daarnaast server ik dan ook nog wel een blokje kaas en een klein beetje vlees. Bijvoorbeeld gehaktballetjes in tomatensaus of gegrilde worstjes in stukjes gesneden. Op die manier heb je een complete tapas maaltijd. Dat maakt hummus echt een ideaal gerecht.

Hummus van gedroogde kikkererwten of uit blik?

Je kunt de hummus ook maken van gedroogde kikkererwten. Die moet je alleen lang van te voren weken en erna nog 1,5 uur koken. Dat heeft wel mijn voorkeur, maar ik bedenk ook niet altijd van te voren dat ik trek heb in hummus. Dus ikzelf pak ook vaak de kikkererwten uit blik.

Het hummus recept

Hummus
Hummus
Stemmen: 9
Score: 4.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Hummus
Hummus
Stemmen: 9
Score: 4.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Ikzelf gebruik hiervoor een staafmixer met als hulpstuk een mengbeker met s-mesje. Die is in dit geval echt ideaal.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar. De kikkererwten, 2,5 eetlepel tahin, 1 theelepel gemalen komijn, 1 teentje knoflook, 1 rode peper (zonder zaadlijsten), het sap van een halve limoen en 80-100 ml water. De hoeveelheid water bepaalt hoe dik de puree wordt. Ikzelf voeg eerst een klein beetje water toe en dan eventueel wat meer. Net zo lang totdat ik de perfect structuur heb ik die ik lekker vind.
  3. Zet de staafmixer aan en klaar is de hummus.
  4. Serveer bij de hummus plakjes komkommer en/of stukjes paprika om mee te dippen. Heerlijk! En gezond!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Een Commentaar

  1. Voor mijn dochter, die gek is op hummus deze gemaakt.
    Dat wordt voor haar geen supermarkt hummus meer. Ze vindt dit heerlijk! Wil je de biet versie dan doe je er verse biet bij en klaar.
    Het kan ongeveer 3-4 dagen bewaard blijven heb ik begrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *