Over de komkommer banaan kersen cacao smoothie
De komkommer banaan kersen cacao smoothie smoothie is weer zo’n groene smoothie die er niet groen uitziet, maar wel weer een super lekkere groene smoothie is.
Ik gebruik hier wel speciaal de rauwe cacao. Rauwe cacao is namelijk minder bewerkt dan gewone cacao. Daardoor is rauwe cacao rijk aan mineralen en antioxidanten. Ook is het een goede bron voor magnesium en koper. Daarvan wordt gezegd dat het je bloeddruk stabiliseert. Ook bevat rauwe cacao veel calcium, zink, ijzer en is het een rijke bron aan vezels (2,4 gram per eetlepel). Dus een waardige toevoeging aan een groene smoothie.
Verder is deze smoothie een lichte variant op de Spinazie banaan kers chocola smoothie. In die smoothie gebruik ik de zelfgemaakte amandelmelk. Dat is onder andere wat die smoothie wat zwaarder maakt.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Wel voeg ikzelf altijd wat chiazaad toe aan deze smoothie. Op die manier krijg je wat extra vezels binnen. Zonder de chiazaad zitten er al zo’n 4,5 gram vezels per persoon in deze groene smoothie. Net zoveel als in 3 sneetjes bruin brood.
ln 2006 adviseert de Gezondheidsraad in het rapport “Richtlijn voor de vezelconsumptie” een dagelijkse hoeveelheid vezels van 30 gram voor vrouwen en 40 gram voor mannen. Dus die 4,5 gram is wat aan de lage kant. Voeg je vervolgens chiazaad, of eventueel lijnzaad, toe dan krijg je al weer net wat extra’s binnen. Beide bestaan voor ongeveer 35% uit vezels. Een eetlepel chiazaad is ongeveer 12 gram en bestaat dus voor zo’n 4 gram uit vezels. Op die manier bevat je glas groene smoothie ineens 8,5 gram vezels per persoon. Een prima start van de dag dus met deze komkommer banaan kersen cacao smoothie.
Het komkommer banaan kersen cacao smoothie recept
- 1 stuk komkommer
- 1 stuk bananen
- 125 gram pitloze kersen
- 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
- 1 theelepel kaneel
- 330 ml water
- 2 eetlepels chiazaad
- Snijd de komkommer in stukken en doe deze in de blender.
- Schil de banaan, breek in tweeën en voeg toe aan de blender.
- Neem de kersen zonder pit uit de vriezer en voeg die ook toe.
- Voeg als laatste de rauwe cacao, kaneel en het water toe.
- Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie. Optioneel kun je nog twee eetlepels chiazaad toevoegen. Ikzelf zet dan nog even heel kort de blender aan. Op die manier roert de blender de chiazaadjes door de groene smoothie heen. Klaar is je komkommer banaan kersen cacao smoothie.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.