Koolhydraatarme sushi
Spread the love!

Over het koolhydraatarme sushi recept

Yes! Eindelijk had ik de goede inspiratie voor een briljante koolhydraatarme sushi. Ofwel, futomaki. Futomaki is een wat dikkere rol van ongeveer vier centimeter die behalve de rijst vaak drie verschillende andere vullingen kent.

De uitdaging was: hoe maak je sushirijst op basis van bloemkoolrijst. Bloemkoolrijst plakt namelijk niet zo goed van zichzelf. Ik kwam op het idee omdat ik graag weer eens een gerecht met zalm wilde maken. Zalm smaakt superlekker met bijvoorbeeld wat hüttenkäse, beetje dille en wat mierikswortel. Zo was ik een beetje aan het stoeien. Wat avocado erbij en wat komkommer erbij… Misschien wel weer een sushi bowl. Ineens viel het kwartje. Als ik nu hüttenkäse meng met bloemkoolrijst, dan heb ik plakrijst, ofwel sushirijst. Sushirijst wordt wat gezoet met suiker en hüttenkäse heeft ook iets zoetigs. Om de smaak toch wat Aziatischer te maken heb ik de dille laten vallen en gekozen voor de mierikswortel en de vissaus. Perfecte basis voor de koolhydraatarme sushi!

Koolhydraatarme sushi 2Vanaf nu kun je natuurlijk eindeloos variëren. Ik koos voor de warmgerookte zalmmoten. Die zijn lekker hoog op smaak en wat vettig. Wat avocado erbij voor het romige effect en wat komkommer voor de frisse final touch.

De bloemkoolrijst op een norivel, de andere ingrediënten erop en rollen maar. Nu ben ikzelf nog niet zo’n held met rollen… Ik kon het bamboematje ook niet vinden 🙈, dus eigenlijk kan ik best trots zijn op het eindresultaat.

Ik serveerde het met een beetje sojasaus en wasabi. BAM! 🤩 Wat een schot in de roos! Ontzettend lekker.

Misschien is het wel wat veel voor twee personen, maar ik heb toch alles opgegeten 😍. Ik ga het bamboematje zoeken en met heel veel plezier veel oefenen met het rollen 🤪.

Laat me in een reactie hieronder even weten wat jij ervan vond. Is het gelukt om ze te rollen en vond je het ook zo lekker?

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

PS voor 2 personen was ik uiteindelijk wel iets langer bezig dan 15 minuten, maar het is de moeite zeker waard 😉.

Het koolhydraatarme sushi recept

Koolhydraatarme sushi
Koolhydraatarme sushi
Stemmen: 36
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Koolhydraatarme sushi
Koolhydraatarme sushi
Stemmen: 36
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. We maken eerst de sticky rice. Ofwel, plakrijst.
  2. Meng de rauwe bloemkoolrijst met de hüttenkäse, mierikswortel en vissaus. Roer het geheel goed door elkaar totdat de bloemkoolrijst echt een plakrijst is geworden.
  3. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
  4. Snijd het vruchtvlees in de schil in een raster en lepel het vruchtvlees uit de schil. Zet dit even apart.
  5. Snijd de komkommer doormidden en snijd de komkommer vervolgens in dunne lange reepjes.
  6. Trek de zalm uit elkaar zodat je losse stukjes zalm krijgt en zet dit ook nog even apart.
  7. Leg een blad nori met de ruwe kan naar boven op een bamboematje.
  8. Verdeel een laag bloemkoolrijst gelijkmatig op het norivel en laat 7 cm aan de bovenkant vrij.
  9. Leg de zalm, de avocado en de komkommer in het midden van de bloemkoolrijst.
  10. Rol het norivel zorgvuldig met het bamboematje op, weg van het lichaam, en druk de vulling in het midden aan.
  11. Bevochtig het vrije deel van het norivel met water en trek de rol stevig aan.
  12. Verwijder de rol van het bamboematje en snijd deze met een licht bevochtigd scherp mes in 5-6 stukken.
  13. Herhaal dit totdat je in totaal 5 rollen in stukken hebt gesneden.
  14. Serveer de koolhydraatarme sushi een beetje wasabi en sojasaus.
  15. Klaar is de koolhydraatarme sushi! Eet smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

20 Commentaar

    1. Hi Carla, tof om te horen. Ik moet hem zelf ook maar weer eens op het menu zetten. Veel te lang geleden 😃. Groetjes, Carlo

  1. Ooooh waow, dit was heerlijk. Ik heb samen met mijn dochter genoten van dit recept.😍
    Nog lekkerder dan gewone sushi. Dit is zeker een blijvertje… Dank je voor het receptje. Groetjes Nicole en Bo

  2. Heerlijke combinatie, je mist de rijst niet.
    Ik heb de bloemkoolrijst rauw gebruikt, dat geeft een heel klein bitterje als ze uit de koelkast komen.
    Op kamertemperatuur zijn ze nog lekkerder. Misschien de bloemkool rijst kort blancheren.

    1. Hi Joris, goed te horen! Even blancheren kan inderdaad. Wanneer je het erna goed afgiet, dan kan dat prima. Met gezonde groeten, Carlo

      1. Ik heb deze sushi gisteren gemaakt, gelijk mijn visite ermee verrast. Iedereen heeft er van gesmikkeld.
        Kan trouwens ook met zuivelspread. Ipv huttenkase.
        Voor herhaling vatbaar.

  3. Wil het graag maken maar zie in het recept niet of de bloemkoolrijst eerst even kort gekookt moet worden… of dat het er rauw in gaat…

    1. Met quinoa zou het op zich ook kunnen, maar ik zou er toch niet voor kiezen.

      Het gerecht past dan niet meer binnen het concept van Supersnel Gezond. Het bevat dan te weinig groenten ten opzichte van al het andere.

      Ook bevat de maaltijd dan eigenlijk te veel kcal per persoon.

  4. Jaaaa, gelukt!!! Ik had nog niet eerder zelf sushi gerold, dus de eerste x, en het was goed gelukt! En bovenal… superlekker!!! We hadden op deze manier home-made-sushi in huis!😀 Echt weer een super recept!!! Thank you, thank you!!! 💪🏻💪🏻💪🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *