Over de ossenhaas met tomaten komkommer salsa
Dit ossenhaas met tomaten komkommer salsa recept behoort zeker tot de gezonde recepten. Mooi klein stukje vlees met lekker veel verse groente. Top recept!
Voor het Alkaline eetpatroon waar Supersnel Gezond zich aan houdt, is de verhouding tussen verzurende en base vormende gerechten belangrijk. Het vlees werkt verzurend. Dat is niet erg. Een goede balans is juist belangrijk en af en toe een stukje vlees heeft ook heel veel voordelen. De groente in de tomaten komkommer salsa werkt base vormend. De verhouding van dit gerecht is botweg 1/3 vlees en 2/3 groente. Een ideale verhouding.
Het ossenhaas met tomaten komkommer salsa recept
- Voor dit recept moet je best aardig wat snijden. Dus een mandoline is een uitkomst (zie snijden met een mandoline). Begin sowieso met het snijden van de groenten. Start halverwege al wel met het braden van het vlees, anders red je het niet om het gerecht binnen 15 minuten te bereiden.
- Snijd de komkommer fijn (met een mandoline). Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rode peper vervolgens fijn. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil, in de lengte en de breedte. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Zo heb je de avocado gelijk in blokjes. Pluk de blaadjes koriander. Doe alles bij elkaar en voeg het sap van de limoen toe. Hussel het geheel goed door elkaar.
- Kruid het vlees met een beetje peper en zout. Wrijf het goed in het vlees.
- Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie. Leg het vlees in de pan en laat de pan het werk doen. Draai het vlees elke minuut even om. Op die manier gaart het vlees mooi gelijk aan beide kanten. Je kunt het vlees het beste omdraaien met een vleestang. Prik niet met een vork in het vlees. Dan verliest het vlees onnodig vocht.
- Optioneel kun je een teentje verse knoflook toevoegen. Sla het teentje knoflook plat en verwijder de schil. Voeg de knoflook zo toe aan de pan.
- Ervaar zelf hoe gemakkelijk 0,5 - 1 kg per week afvallen kan zijn. Geen trucjes, pilletjes, of middeltjes, gewoon op een goede en gezonde manier. Geen fabels, maar gebaseerd op onderbouwde kennis en feiten inclusief aandacht voor het mentale aspect. Lees meer....
- Als beide kanten mooi dichtgeschroeid zijn, voeg dan wat roomboter of kokosolie toe. Laat de boter smelten en schep de gesmolten boter over het vlees. Wrijf het vlees ook nog even in met de knoflook. Hiervoor kun je weer de vleestang gebruiken.
- Hoe lang je het vlees moet braden hangt af van de dikte en hoe jij vlees het liefste eet. Een richtlijn voor medium is; braad het vlees in totaal zoān 5 minuten.
- Leg het vlees erna even apart, verpakt in aluminiumfolie. Zo kan het even rusten. Terwijl je de laatste groente snijdt en alles door elkaar mengt.
- Verdeel de groente over de borden. Leg het stukje vlees ernaast.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
-
Receptenboek āEen Bron Van Energieā
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek āAfvallen is k*tā
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je Ć©cht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo KoolĀ (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Dat was lekker thuiskomen. Heerlijk gerecht mooi opgemaakt. Voor meerdere herhalingen vatbaar. Kon zo aan tafel schuiven
Dat is altijd fijn als er voor je gekookt wordt! š