Over het pizzasoep met tonijn recept
Heb je zin in pizza, maar niet in de hoeveelheid calorieën? Dan is deze pizzasoep met tonijn dé oplossing! Simpel te maken en superlekker! 😍
Ik heb voor dit recept even wat Italiaanse receptenwebsites bekeken. Ik was benieuwd hoe Italianen de saus voor de pizza maken. Eigenlijk heel simpel. Beetje olijfolie, wat basilicum, blikje tomaten (of verse natuurlijk) en zout en peper. Optioneel wat oregano. Soms wat knoflook. Om die reden heb ik als basis de tomatenblokjes met basilicum en oregano gekozen. Een ideale basis voor deze pizzasoep.
Nu had ik kunnen kiezen voor pasta als alternatief voor de pizzabodem. Dat heb ik echter niet gedaan en dat is een bewuste keuze. Ik wilde de hoeveelheid koolhydraten en de calorieën juist wat aan de lagere kant houden vergeleken met een pizza. Om die reden hebben ik gekozen voor de cannellinibonen. Zo heb je toch een beetje dat “zetmeel-effect”.
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
De olijven heb ik toegevoegd omdat ik dol ben op Taggiasche olijven. Je zou ook kunnen kiezen voor kappertjes. Dat past ook perfect bij de tonijn die ik op het einde toevoeg.
Qua kaas is de keuze simpel. Op een pizza hoort mozzarella. Dus gaat er ook mozzarella in de pizzasoep. Mozzarella wordt traditioneel gemaakt van buffelmelk, vandaar dat ik ook voor de buffelmozzarella heb gekozen. Die vind ik persoonlijk veel lekkerder dan gewone mozzarella.
Voor de variatie heb ik gekozen voor tonijn. Dat had natuurlijk ook pikante salami kunnen zijn, maar dat is wat minder gezond dan tonijn. Salami bevat ook weer meer calorieën en het doel wast juist om een guilty-free-pizza-alternatief te maken. Vandaar dat ik heel bewust voor de tonijn heb gekozen.
Klaar is de pizzasoep! Voor slechts de helft van het aantal calorieën van een echte pizza. Je kunt natuurlijk naar hartelust variëren. Welke toppings zou jij kiezen of toevoegen?
Het pizzasoep met tonijn recept
- 125 gram buffelmozzarella
- 250 gram cannellinibonen
- 1 beetje peper
- 2 eetlepels Taggiasche olijven
- 780 gram tomatenblokjes met basilicum en oregano
- 112 gram tonijn uit blik
- 1 beetje zout
- Doe de tomatenblokjes met basilicum en oregano in een pan en zet deze op het vuur.
- Voeg de cannellinibonen toe.
- Voeg de Taggiasche olijven toe.
- Breng het geheel op smaak met een beetje peper en zout.
- Breng het geheel aan de kook.
- Snijd de buffelmozzarella doormidden en in plakjes.
- Verdeel de pizzasoep over de kommen.
- Garneer het geheel met de tonijn en de buffelmozzarella.
- Voor de foto's heb ik er nog een klein beetje Italiaanse kruiden overheen gestrooid ;-).
- Klaar is de pizzasoep met tonijn. Eet smakelijk!
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Hallo Carlo,
Even mijn oprecht gemeende complimenten, wat heb ik genoten van dit heerlijke gerecht !
Nu net deze heerlijke pizzasoep gegeten. Ik heb er wel Feta kaas opgedaan want mozzarella had ik niet meer(terwijl ik dacht van wel).
En het was zoveel dat ik wel 2 kommen heb kunnen eten, echt overheerlijk!!.
Ben wel twee maal gaan kijken of het wel klopte met de hoeveelheden. Maar alles volgens het schema dus heerlijk 2 kommen.
groetjes Terry
Hoi Terry, dankjewel voor het delen van dit enthousiaste en leuke bericht. Fijn te horen dat het zo in de smaak viel. Groetjes, Carlo
Leuk idee en best lekker. Ik heb kappertjes ipv olijven gebruikt (had ik nog staan), idd goede combi met de vis.
Op je vraag, welke topping 😉 zou je toevoegen? denk ik aan wat knoflook. Dat zal ’em net nog wat meer bite geven. Geen idee of je dat dan rauw (geperst) of gefruit (meer werk) moet toevoegen of eenvoudiger: De helft van de tomatenblokjes basilicum & oregano vervangen door de variant met knoflook (hetzelfde merk). Dus twee pakjes van 390 gr., van beide soorten één. En dan inderdaad wat (extra) Italiaanse kruiden. Mmm…
Goed te horen en dankjewel voor het delen van je tips. 👍👍