Over de salade met komkommer bleekselderij en tonijn
Deze salade met komkommer bleekselderij en tonijn is een heerlijk zomers gerecht. Lekker fris en licht verteerbaar. De pure smaken van de producten maken het gerecht.
Het is ook een ideaal gerecht om van te voren te maken. Dan kun je hem meenemen voor de lunch, wanneer je op je werk luncht bijvoorbeeld. Ikzelf laat dan wel het zout achterwege. Zout droogt namelijk je salade uit. Het onttrekt het vocht, voornamelijk uit de komkommer. Dan eindig je met een flinke plas vocht onderin je bakje. Het zout kun je ook prima achterwege laten, omdat de tonijn al zout genoeg smaakt. Je zult het dus niet echt missen denk ik.
Bij het kopen van de tonijn heb je de keuze voor tonijn te gaan met het MSC keurmerk. Het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC) is een keurmerk voor visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij. Bij duurzame visserij worden visstanden duurzaam beheerd. Er wordt gecontroleerd of er zo min mogelijk schade wordt toegebracht aan het leven in de zee en er wordt gelet op zo min mogelijk bijvangst.
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
Het salade met komkommer bleekselderij en tonijn recept
- 25 gram amandelschaafsel
- 300 gram bleekselderij
- 1 eetlepel citroensap
- 1 stuk komkommer
- 7,5 gram koriander
- 1 beetje peper
- 160 gram tonijn
- 1 beetje zout
- Snijd de komkommer in dunne plakken en verdeel de komkommer alvast over de borden. Zo maak je een “bedje” van komkommer.
- Pak nu een grote kom. Hierin gaan we de rest van de salade maken.
- Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Doe deze in de kom.
- Voeg vervolgens de tonijn uit blik toe samen met de geschaafde amandelen. Dan zijn we al bijna klaar.
- Hak de koriander fijn en voeg deze toe aan de bleekselderij, tonijn en amandelen.
- Voeg als laatste een beetje citroensap toe.
- Je kunt de salade nog een beetje extra op smaak brengen door wat zout en peper te gebruiken. Al is dit niet echt noodzakelijk.
- Hussel het geheel goed elkaar. Verdeel het vervolgens over de borden. Klaar is je salade met komkommer bleekselderij en tonijn.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Carl ik laat altijd in mijn salades met tonijn de olie erbij dus door de salade of is dat niet zo’n goed plan ik vind het overigens met bleekselderij heerlijk voeg wel altijd voor het kleurtje ook wat of rucola of spinazie toe maak er altijd nog wat meer van voor de avond,!!
Als je de olie erbij laat, dan bevat het gerecht meer calorieen. Op zichzelf maakt dat niet uit. Het gaat om de optelsom van alles wat je eet op een dag.
Carlo is dit nu echt voldoende voor een avondmaaltijd 2 personen of zou je dan meer maken of bv sperziebonen er naast?
Wij zijn grote eters dus ik ben het overzicht op ” normale” porties beetje kwijt
Dit is een recept dat relatief weinig energie (kcal) bevat. Er is naast dit gerecht dus zeker ruimte voor wat extra. Extra groente, wat meer tonijn of een dessert met kwark en fruit bijvoorbeeld.
Ik ga deze ook eens proberen, maar dan verbouwd 😀 in plaats van koriander ga ik spinazie gebruiken en in plaats van citroensap fijngehakte gember. Bleekselderij vind ik nicht zum fressen, haha, dus daar doe ik dan totaal wat anders voor in de plaats: cherrytomaatjes, ben benieuwd, lijkt me ook een goed idee!
Klinkt ook lekker, ik ben benieuwd wat je er van vond.
Hoi Carlo
Ik lust geen koriander, heb je een alternatief? Peterselie ook niet zo’n fan van. Gr R
In dit geval kun je ook kiezen voor basilicum. Groetjes, Carlo
gebruik ik ook de olijfolie, of laat ik de tonijn uitlekken?
Ik laat de tonijn altijd wel uitlekken, maar knijp hem niet uit. Anders wordt het te droog vind ik.
Deze vandaag gemaakt omdat ik nog wat bleekselderij overhad en ik niet zo goed weet wat ik ermee moest. Ipv tonijn had ik tonijnsalade gebruikt. Wat een heerlijk en makkelijk recept! Ik had er nog een gekookt ei naast gegeten. Smakelijk!
Goed te horen!
Wat een heerlijke salade is dit! Ik heb hem dan ook al meerdere keren gemaakt. Lekker vol van smaak!
Fijn te horen Irma, dank je wel voor je berichtje!
Is de amandelschaafsel ook te vervangen voor zonnebloempitten?
Qua eetpatroon wel, al zou ikzelf de voorkeur geven aan de amandelen qua tekstuur en smaak. Heb je ze niet in huis, dan kunnen zonnebloempitten ook.